Summoner Wars

Publicerad: Fredag, 10 september 2021, Skribent: Ulf

Summoner Wars var, i mitt tycke, ett lite underskattat spel. Det bjöd på taktiskt tänk, vettig resurshantering, spänningsmoment och en måhända klichéfylld fantasyvärld men som ändå bjöd på spännande landskap och episka konfrontationer.

Plaid Hat (förlaget) var bra på att producera intressanta expansioner till spelet och jag hade en period då jag jagade efter nya "summoners" med tillhörande lekar. Tyvärr riktade Plaid Hat in sig på sina större "hits" (Mice and Mystics, Dead of Winter bland andra) när de blev en del av Asmodee. Mitt exemplar av Summoner Wars har ändå fått speltid men det har varit med lite melankoli och sorg i handen jag lagt fram Ret-Talus Fallna Odöda på brädet, istället för den skamliga skadeglädje jag brukade ha.Men; likt Ret-Talus zombies reser sig nu Summoner Wars från kasthögen och marscherar till strid.

Summoner Wars Second edition är här, låt trumman mullra och trumpeten ljuda! En ny Master Set med inte mindre än sex olika lekar (plus förstås tärningar, spelplan och markörer) ligger nu och väntar på att avgöra vilken Krigsherre som slutligen använder sin "Summoner Stone" med mest finess och går segrande ur kriget. Nya illustrationer, förfinad mekanik och ett nu oberoende Plaid Hat Games är beredda att ge dig och dina vänner en utmaning med lång livslängd. Likt Cthulhu är Summoner Wars hälften schack, hälften MtG, hälften tur och hälften poker vilket gör ett eget gameplay men med mekanik du ändå känner igen.

Jag är en lycklig spelnörd i år. Summoner Wars är tillbaka.


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev