Vinn teaterbiljetter till Dr Moreaus ö

Publicerad: Måndag, 20 mars 2017
Skribent: 
Gunilla

På lördag är det premiär på Dr Moreaus ö på Momentteatern i Gubbängen i Stockholm.

Som namnet antyder är det en teaterversion av H G Wells roman om doktorn som ägnar sig åt minst sagt oetiska experiment på en ensligt belägen ö. Han gör sig själv till Gud över den befolkning som han lever på ön med. En befolkning som är djur med halvt mänskliga egenskaper och groteska utseenden. Men en dag kommer en skeppsbruten till ön. Genast ifrågasätts nu det samhälle som Moreau skapat åt sig själv och sina underliga varelser. Moreau har skapat religion, lagar och samhällsstrukturer som effektivt motverkar att öns befolkning får reda på att de skapats på konstgjord väg. Men ska den skeppsbrutne avslöja sanningen, och vad händer i så fall? Är en revolution nödvändig eller lever öns folk bäst i ovetskap?

Läs mer om föreställningen här.

Du kan vinna biljetter till de två genrepen, som hålls nu på torsdag och fredag den 23:e och 24:e mars. För att vara med i tävlingen mejlar du bara till producenten Daniel Szpigler på info@moment.org.se. Glöm inte att ange ditt namn och tala om vilken av de två föreställningarna du är intresserad av. Motivera gärna varför du vill se pjäsen. Vi delar ut 25 x 2 biljetter. Föreställningen börjar 19:00  moment:teater i Gubbängen, Gubbängstorget 117.

 Vi har ingen separat utgåva av romanen Dr Moreaus ö, men väl en prisvärd samlingsvolym där den ingår tillsammans med The Time Machine, The Invisible Man, The War of the Worlds, The First Men in the Moon och The Food of the Gods.

Lite anknytning till doktorn på skräckön har också den sorgliga nyheten att serietecknaren Bernie Wrightson har lämnat oss. Han är mest känd för sitt arbete med Swamp Thing, Träskmannen, det förmodligen mest besjälade växtmonstret i seriehistorien (Groot får ursäkta). Han gjorde också på senare år en fin Frankensteinserie. Vila i frid, Bernie. 

 


Kommentarer

Vill du skriva en kommentar? I så fall måste du logga in.