Wolfsong

Publicerad: Måndag, 26 september 2022, Skribent: Rebecca

Wolfsong

The House in the Cerulean Sea slog igenom förra sommaren och blev en stor hit både i bokhandeln och på TikTok. Tidigt den hösten kom också den fantastiskt mysiga Under the Whispering Door som lagade brustna hjärtan, en kopp te i taget. I mitten av juni i år avslutads dessutom tonårs-trilogin “Extraordinaires” med den nyutkommna Heatwave.

Idag släpps första delen i TJ Klunes nya “Green Creek” kvartett, Wolfsong. Romanen skildrar Ox Matheson, en ung pojke vars far gav sig av när Ox var ung och lämnade stora sår bakom sig. På sin sextonde födelsedag flyttar en familj in i huset bredvid Ox, ett hus som stått tomt så länge han kan minnas. Påväg hem träffar Ox Joe Bennett, en pojke som genast blir förtjust i Ox. Redan efter deras första möte blir Ox en del av Joes familj, eller något ännu närmre, en del av deras klan? Men Joe och hans familj bär på en hemlighet, en hemlighet som kommer att ändra Oxs värld för alltid. Och vad betyder bandet som växer mellan Ox och Joe?

Wolfsong skiljer sig från TJ Klunes andra böcker; den är mörkare, blodigare och till viss del mer seriös, men essensen av hans böcker behålls. Om du gillar mysig fantasy med komplicerade och unika queera karaktärer kan denna bok vara något för dig. I Wolfsong gestaltar Klune hamnskiftare (shapeshifters), en klan av människor som kan förvandla sig till vargar och de band som för dem samman. Elvaåriga Joe är ämnad att träda fram som nästa alfa över sin och hela Amerikas varg-klaner, men en mörk skugga jagar honom.

Wolfsong följer den stigande trenden av vuxnare fantasy-romaner, men med HBTQ+ karaktärer i huvudrollerna. Boken är allvarlig, romantisk, steamy och viktigast av allt, helt omöjlig att släppa ifrån sig.


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev