Trans Wizard Harriet Porber är tillbaka

Publicerad: Fredag, 9 april 2021, Skribent: Gabi

Den oefterhärmlige Chuck Tingle är tillbaks, men en sprakande och queer Potter-parodi: Trans Wizard Harriet Porber and the Theater of Love!

Vem är Chuck Tingle, vad är Harriet Porber och varför är det en ödla och ett flingpaket på omslaget undrar du kanske? Häng då med på en hejdlös historia, som bara i yttersta korthet kan sammanfattas här…

Chuck Tingle är pseudonymen (tror vi; det kan ju hända att han faktiskt är en holistisk taekwondomästare född i en spökstad) för en egenpublicerande författare av kort erotisk gay-fiktion med intressanta namn som Taken by the Gay Unicorn Biker eller I'm Gay for My Living Billionaire Jet Plane. De har ofta har levande föremål, dinosaurier eller bigfoot i sig och är skrivna i en slags hallucinatorisk stream-of-consciousness stil, samt fotoshoppade omslag som är obeskrivbart underbara i sin campiga knasighet. (Och om man läser tillräckligt många av dem, inser man också att de är del av ett delat metafiktivt fjärdeväggen-brytande sf/fantasyuniversum av förvånande komplexitet.) Och ja, det är mycket ”butt pounding” i dem, Tingle skriver inte barnböcker.

2016 ville alt-right falangen ”Rabid Puppies” manipulera science fictionpriset Hugo Award, som de tyckte drivit åt fel håll och nominerade (bland andra titlar) Tingles Space Raptor Butt Invasion i kategorin Best Short Story. Hans svar var att snabbt som attan skapa en satirisk site med budskapet "take DARK MAGIC and replace with REAL LOVE for all who kiss the sky” och dessutom registrera den på adressen Therabidpuppies.com – och gjorde den så underhållande att den året därpå nominerades för sin egen Hugo Award, i kategorin Best Fan Writer. För den som vill snubbla djupare ner i denna labyrintiska bit sf-fandomhistoria, har Vox en artikel.

Sedan dess har Chuck Tingle, som kan skriva och publicera en av sina kortisar inom ett dygn, allt oftare gjort politiska kommentarer, som med novellen Slammed In The Butt By Domald Tromp's Attempt To Avoid Accusations Of Plagiarism By Removing All Facts Or Concrete Plans From His Republican National Convention Speech, och med underhållanda fotomanips och uppmaningar om kärlek, tolerans och glädje fått en dedikerad fanskara på sin Twitter.

Att han efter J.K. Rowlings uttalande om transpersoner skulle skriva något, var nästan självklart. Men att det skulle bli en av de längsta och mest genomarbetade Tinglarna någonsin, dessutom utgiven som fysisk bok var mer oväntat. Vi tog in Trans Wizard Harriet Porber And The Bad Boy Parasaurolophus (delvis för att halva personalen ville ha den i sina bokhyllor, och köper vi åt oss kan vi ju köpa åt alla), och ni kan läsa min kollega Pärs recension av den här.

Nu kommer uppföljaren, Trans Wizard Harriet Porber And The Theater Of Love. Harriet Porber och hennes partner, parasaurolophusen Snabe, flyttar till Las Vegas. Efter konflikterna i första boken, är Harriet vilse i livet tills hon får en chans till comeback med den fantastiska magiska showen The Theater of Love. Men megaföretaget Just Kidding Recreation som styr Vegas med hjälp av och tomma åtal, står i hennes väg och hypnotist-ormen The Great Magini verkar vara på deras sida. Tillsammans med Neva Longbottom, också hon en trans trollkar, och det levande (antagligen sexiga) flingpaketet Cereal Black måste de stå upp för sanning och kärlek och tillsammans bryta den fjärde väggen för att besegra ondskans budskap.

Gabi


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev