Serie The Drizzt Series

Författare: R A Salvatore


Första delen i en ny trilogi med svartalven från Menzoberranzan. Här får vi träffa hans föräldrar och veta mer om hans bakgrund i underjorden.
   För många hundra år sedan vann en ung vapenmästare stor ryktbarhet i Menzoberranzan, Spindlarnas stad och mörkeralvernas huvudstad i underjorden. Han hette Zaknafein och ådrog sig en mäktig Matronas blickar. Malice, som hon hette, bestämde sig för att göra honom till sin. Det blev den listige Jarlaxle som fångade Zaknafein åt Malice. Ett resultat av föreningen var Drizzt Do'Urden - Zaknafein och Malice är hans föräldrar - och ett annat var en bestående vänskap mellan Zaknafein och Jarlaxle.
   Salvatore berättar historien genom Zaknafein och Drizzt, som tillsammans måste möta utmaningar med rötterna i det som hände många år tidigare. Kan en far från mörkeralvernas inskränkta och hänsynslösa värld möta sin son, som har tillbringat en stor del av sitt liv i ljuset på jordens yta? Kanske kan hotet från gudinnan Lolths demoner, som strömmar upp ur underjorden, förena dem?

- Texten syftar på första delen i serien.

Bevaka

Du kan bevaka "The Drizzt Series" om du vill få ett mail varje gång det kommer in något nytt knutet till serien.

1

Timeless

2018, Pocket
Del 1 av 2 i serien The Drizzt Series
Första delen i en ny trilogi med svartalven från Menzoberranzan. Här får vi träffa hans föräldrar och veta mer om hans bakgrund i underjorden. För många hundra år sedan vann en ung vapenmästare stor ryktbarhet i Menzoberranzan, Spindlarnas stad och mörkeralvernas huvudstad i underjorden... läs mer
  • Postorder 
  • Stockholm 
  • Göteborg 
  • Malmö 
2

Boundless

2019, Inbunden
Del 2 av 2 i serien The Drizzt Series
Andra boken i serien där vi får veta mer om svartalven Drizzt Do'Urden och hans far. Zaknafein slits mellan två världar, svartalvernas underjordiska matriarkat och livet ovan jord. Hans roll som upphöjd krigare, och vänskapen med legoknekten Jarlaxle, hindrade honom från att mista förståndet... läs mer
  • Postorder 
  • Stockholm 
  • Göteborg 
  • Malmö