Spel till sommarpris

Publicerad: Onsdag, 2 juni 2021

Sommartid är brädspelstid. Vi sänker som vanligt priset på några bra semesterspel med olika tyngd och inriktning.

DECRYPTO - lagspel med kodknäckning (2 lag från 12 år. Speltid 15-45 minuter. Regler på svenska)
Decrypto är ett trevligt lagspel med temat kodknäckning. Spelarna ska kommunicera koder till sina lagmedlemmar, men utan att motståndarna kan räkna ut vad man menar. Samtidigt försöker de knäcka det andra lagets koder. Ett perfekt spel för folk som gillar Codenames, men vill ha snäppet mer utmaning!

SPARTACUS - A Game of Blood and Treachery (3-4 spelare från 14 år. Speltid 2-3 tim. Regler på engelska)
Ett spel löst baserat på tv-serien Spartacus, perfekt för taktiskt ryggknivande och falska samarbeten. Det gäller att balansera svek med överenskommelse för att leda just sin egna familj till berömmelse i staden Capua, genom att hantera sina tillgångar och fördelar på bästa sätt.
Det är snyggt, rikligt illustrerat stämningsfullt och fullt med spelarinteraktion. Man intrigerar genom att spela ut "intrigkort", men kan ibland behöva andra spelares stöd för att få igenom sina krav. Man köper, säljer och byter tillgångar som gladiatorer och slavar, och försöker vara den som är värd för gladiatorspelen som avslutar varje spelrunda. Och där gäller det att tjäna in guldet genom att satsa på rätt gladiator. Allt det här sammanslaget ger ett spel med hög planeringsfaktor, fantastik stämning och skön triumfkänsla vid vinst. Och förlorar man då kan man alltid hämnas gruvligt i nästa parti.
- Läs mer och se en spelvideo här!

RAILROAD INK (1-6 spelare från 8 år. Speltid 20-30 min. Regler på svenska)
Pusselspel där spelarna ritar upp vägar och järnvägar med färg som kan raderas. Det  gäller att knyta samman så många "utgångar" från spelbrädet som möjligt. Ett tärningsslag avgör vilka vägar och järnvägar som kan öppnas på brädet. Spelet finns i två versioner, en blå och en röd. Blå versionen innehåller en expansion med floder och sjöar som gör det möjligt att öppna vattenvägar. Den röda varianten bjuder på lava och meteornedslag som kan förstöra vägarna. Varje box innehåller bräden för sex spelare. Med två lådor kan upp till tolv spela samtidigt.
RAILROAD INK DEEP BLUE (innehåller sjöar och floder)
RAILROAD INK BLAZING RED (innehåller lava och meteorer)

JUST ONE (3-7 spelare från 8 år. Speltid 20 min. Regler på svenska)
Just One är ett kul ordspel för 3-7 spelare som bygger på samarbete. En omgång går till så att en spelare drar ett kort som bara de andra får se, och anger ett nummer för att välja ett ord (t.ex. Ost). Sedan skriver alla andra ner ord som de associerar till det (t.ex. Mjölkprodukt, Gul, Pizza, Pålägg…) och visar för varandra. Har två eller flera personer valt samma ord, får de lägga sina kort åt sidan. De som kom på en unik beskrivning får visa det för den första personen som nu ska gissa vilket ord de valde från början. En omgång tar ca 20 minuter och ju fler ord man kan gissa rätt, desto mer poäng samlar alla. Kan bli hysteriskt roliga förklaringar till varför någon tänkte sig just det här ordet, och har även vunnit prestigefyllda Spiel des Jahres / Årets Spel.


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev