The Night Circus

Publicerad: Fredag, 1 juni 2012, Skribent: Signe Carlberger
En vacker och snabbläst roman som man försvinner in i efter första sidan.
Helt plötsligt är den bara där. Le Cirque des Rêves, drömmarnas cirkus, som har öppet från skymning till gryning. En nyfiken folkmassa samlas utanför de låsta grindarna och när mörkret faller öppnas portarna till ett magiskt landskap av tält i svart och vitt, det ena märkligare än det andra. Men det besökarna inte vet är att riktig magi ligger bakom cirkusens alla illusioner och att cirkusen inte bara är ett nöje utan också en spelplan där två unga magiker satts att tävla mot varandra på liv och död utan att förstå varken hur eller varför.

The Night Circus är en vacker och snabbläst roman som man försvinner in i efter första sidan. Trots en ganska sparsam intrig så hålls man ändå alltid fången av det som är romanens styrka: personporträtten och miljöerna. Utöver romanens huvudpersoner Celia och Marco är cirkusen är full av intressanta personligheter; den märklige cirkusägaren Chandresh; den tatuerade ormkvinnan Tsukiko; de söta tvillingarna Poppet och Widget med sina tränade kattungar. Men det är också fantastiskt att läsa om det sällskap som kallar sig "rêveurs" som följer cirkusen världen över med klockmakaren Friedrick Thiessen i spetsen och om Bailey, en ensam pojke från landet med stora drömmar.

The Night Circus är en extremt filmisk roman, viktorianska byggnader, magiska midnattsmiddagar och cirkusens alla magiska tält framträder glasklart och när Celia förvandlar sin smaragdgröna kappa till en korp kan man nästan höra vingslagen.

Utmärkt sommarläsning för alla som älskar vacker och genomtänkt magi och viktorianska miljöer.

Erin Morgensterns hemsida & blogg:
http://erinmorgenstern.com/

Provläs första kapitlet:
http://www.randomhouse.com/book/211964/the-night-circus-by-erin-morgenstern/9780385534635/


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev