The Last Days of Magic

Publicerad: Torsdag, 24 mars 2016, Skribent: Marie-Louise

The Last Days of Magic inleds med att vi får möta Sarah Hill som bor i Manchester, England. Sarah har irländskt påbrå, är väldigt stolt över sitt ursprung och har fått ärva barnböcker om sitt fädnerslands folktro. Hon får ett kryptiskt samtal från sin mormor som är väldigt uppskrämd  där hon enbart säger att Sarah måste skydda böckerna om de gamla sägnerna som hon ärvt med sitt liv.

Den enda ledtråden hon får är att hon ska titta under bokomslagen, ta med innehållet och möta sin mormor i Dublin. När Sarah tittar under omslagen hittar hon foton och anteckningar från raderade delar ur Gamla testamentet, texter Sarahs mormor var med och tog fram på universitetet under 50-talet.

Nu börjar ett äventyr som sprider sig över både tid, rum och tro.

Mark Tompkins skriver om de gamla sägnerna från Irlands kelter och skapar konspirationsteorier kring dessa och Vatikanen på ett orginellt sätt från min synpunkt. Självklart är inte teorierna helt nya, men jag tycker att han skriver bra och får ihop allt på ett trovärdigt sätt. Han låter berättelsen speglas ur flera olika synvinklar, då det finns flera huvudpersoner och vi får följa äventyret ur allas perspektiv.

Boken är bra uppbyggd med kartor och förklaringar om alla väsen och varifrån de kommer. Jag känner, att även om jag inte är helt inläst på det han skriver om, så hänger jag med i svängarna. Jag ser verkligen fram emot att läsa mer av Mark Tompkins och hoppas att hans andra verk håller samma klass.

Marie-LouiseKommentarer

Vill du skriva en kommentar? I så fall måste du logga in.