Rivers of London flyter vidare

Publicerad: Torsdag, 7 april 2022, Skribent: Linda och Gabi

Ben Aaronovich är tillbaks med del nio, och den trettonde boken i sin serie Rivers of London. (Matten går ihop eftersom det finns några fristående novellsamlingar också!). Aaronovitch har blivit en storfavorit över åren och efter så många böcker har han inte tappat stinget utan läsarskaran fortsätter växa. 

Han har ett förflutet som manusförfattare åt Doctor Who, och böckerna  påminner lite om Butchers Dresden Files-böcker, men innehåller fler rena skräckinslag och är mer av en "police procedural": realistiska skildringar av praktiskt polisarbete under ovanliga omständigheter.

Den nya är en ny bok om Peter Grant, polismannen som blev magikerlärling efter att han tog emot ett spökes vittnesmål. Då lärde han sig att Londons floder inte bara flyter fram stillsamt, utan även vandrar runt på gatan som inte helt vanliga människor, att polisavdelningen the Folly ansvarar för magiska brott och att det finns mycket mer än ett tunnelbanesystem under stadens gator...

I denna nionde bok dyker vi tillbaks ner i den undre världen, närmare bestämt till London Silver Vaults. En (riktig) plats, där du i hundra år har kunnat beundra och handla från världens största silversamling. Övervakad, omgärdad och ointaglig borde det vara en av stadens säkraste platser... men någon har dött, och mördaren försvann spårlöst. Med rapporter om blixtrande ljus, minnesförluster bland vittnena och ett helt oförklarligt försvinnande är det här ett fall för konstapel Grant och denna gång har han verkligen fått ett mystiskt fall att bita i. 

Ett magiskt locked-room mystery med Londoncharm, spänning och engagerande karaktärer!


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev