A Dance of Cloaks

Publicerad: Fredag, 1 november 2013, Skribent: Bo Engwall
Höstens bästa lönnmordsfantasy.
Det här är en bok för dig som uppskattat författare som Jon Sprunk, Mark Lawrence, Brent Weeks eller Peter V. Brett.

Thren Felhorn är den skickligaste lönnmördaren i världen. Han har samlat och tagit kontrollen över Tjuvgillet, och förklarat krig mot Trifectan som består av de tre inflytelserikaste adelshusen. Threns son Aaron Felhorn har från födseln fostrats för att gå i sin fars fotspår. Men en dag då han skickas för att lönnmörda en prästdotter, väljer Aaron att sätta sitt eget liv på spel för att skydda hennes. Genom detta val får han se en annan värld än den han vuxit upp i, men det kommer krävas mycket mer än detta för att undkomma gift, dolkar och faderns järnhårda kontroll.

David Dalglish ger oss en fartfylld historia om ett krig mellan etablerade handelshus och den undre världen, en historia där det finns få, om ens några, hjältar. Vi får genom historien följa ett flertal olika personers perspektiv och det finns en massa små vändningar som håller läsaren engagerad. Våldsamt och blodigt, men vad annars kan man förvänta sig av en historia där allt handlar om att vinna eller försvinna.

A Dance of Cloaks fungerar som en avslutad historia, men är den första boken i en serie av tre (än så länge).

David Dalglish är något så ovanligt som en egenpublicerad författare som sålt så bra att han har blivit upplockad av en storförlag. De tre första av planerade sex böcker kommer därför i snabb takt. De två första finns redan ute i skrivande stund, och redan i december kommer del tre. Författaren sitter nu och skriver på de kommande tre böckerna. Man kunde ana vad som komma skulle redan i skolan. Davids engelskalärare bokade tid till sina elever i datorsalen under ett antal lektioner, och gav eleverna uppgiften: ”Skriv något”. David satte sig ner och skrev omedelbart en roman på 60 000 ord. Han har skrivit en rad andra serier som han publicerat själv. Serien Half-Orcs är nu uppe i sju delar. Med tanke på detta kan vi nog hoppas på att del fyra i den nya serien kommer ganska snart.

Davids hemsida: http://ddalglish.com/wp/

Intervju där han berättar hur man lyckas som egenpublicerad författare


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev