Teckna manga som ett proffs

Publicerad: Onsdag, 9 november 2022, Skribent: David

Det finns mycket på marknaden för den som gillar att rita. För de yngre har vi en uppsjö av Teckna manga-titlar, likt Lär dig teckna manga! Karaktärsdesign eller en mer allmängiltig Konsten att teckna – Övningsbok. Men vad ger du till en som redan kan illustrera? Mitt tips är Anime Architecture av Stefan Riekeles. Det är en vacker bok som koncentrerar sig på det som går de flesta förbi: bakgrunderna! Det som ger stämning men inte ska ta överhanden. 

I Anime Architecture hittar läsaren ett rikt bildarkiv med över 400 illustrationer från bl.a. Akira, Ghost in the Shell, Patlabor, Neon Genesis Evangelion och Metropolis. Både slutresultaten vi kan se i filmerna, men också från dess produktionsprocesser. Storyboards, skisser och förslag och hur de senare ser ut i de färdiga produkterna. En perfekt julklapp till någon som växt ifrån böcker om hur du ritar men vill ha mer inspiration i sitt illustrerande. Särskilt om det finns ett intresse för manga och anime. Städerna här kan vara skrämmande, storslagna eller mysiga. Höga skyskrapekomplex, mörka gränder, tempel, spännande japansk arkitektur och bildspråk.

Sedan har vi ett brett utbud av skissblock via näthandeln och vår stockholmsbutik. Både smakfullt svarta likt Art Creation Sketch Black 9x14 eller i alla möjliga färger via Royal Talens. Perfekt för alla som vill sitta och skissa på fritiden eller när man sitter på bussen/tåget/tunnelbanan. 

Vi säljer även pennor som får dig att rita som mangaproffsen. Tillverkaren Copic är mångas favoritverktyg och gör det enklare att till ett resultat som imponerar.


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev