Julklappstips för Marvel-fantasten

Publicerad: Tisdag, 6 december 2022, Skribent: Johannes

Söker du efter en passande julklapp till en Marvel-fantast? Idag tipsar vår kollega Johannes om prylar, böcker och spel som kan tänkas passa!

ALEX ROSS MARVEL MURAL 2023 OVERSIZED WALL CALENDAR
Gör dig redo för det nya året med en snygg väggkalender prydd av bilder från Alex Ross. Ross är en av vår tids mest erkända seriekonstnärer. På hans CV finner du Marvel-serier som Spider-Man, Doctor Strange, Wolverine och många fler. Denna överdimensionerade väggkalender innehåller bilder av 35 Marvel-hjältar, gestaltade i den hisnande stil som gjorde Alex Ross känd och uppskattad. Kalendrarna följer amerikansk standard – varje vecka visas ut som söndag till lördag. Alex Ross Marvel Mural 2023 Oversized Wall Calendar är ett måste för alla som önskar hålla koll på veckans dagar som en riktig Marvel-hjälte!

BLACK PANTHER: WAKANDA COOKBOOK
Som titeln avslöjar har denna kokbok inspirerats av Black Panter-seriens 50-åriga historia. Såklart finns det extra tydliga referenser till de senaste två filmerna. Här finner du mer än 70 välsmakande recept inspirerade av Wakanda. Recepten kan bäst beskrivas som en hyllning till den afrikanska kontinentens kulinariska traditioner. Lär dig tillaga klassiska rätter som rostad chambo, bräserad oxsvans och välsmakande dumplings. Som grädde på moset kombineras rätterna med vackra bilder och spännande fakta. Oavsett om du planerar att välkomna ett Wakandan-sändebud eller vill arrangera en mysig hemmakväll bjuder Black Panther: Wakanda Cookbook på spännande inspiration!

Är du nyfiken på fler nördrecept? Vill du lära dig att tillaga lembasbröd, animekakor eller kanske krigsgudens hasselbackspotatis? Tidigare i veckan tipsade vår kollega Gabi om flera nördiga kokböcker. Läs texten HÄR.

MARVEL - 5 MINUTERS GODNATTSAGOR
Perfekt läsning för den unga Marvel-fantasten. Boken är speciellt skriven och illustrerad för unga läsare som tycker att det är spännande med Black Panther, Captain Marvel och Spiderman, men inte har åldern inne för att se de actionspäckade MCU-filmerna. Marvel - 5 minuters godnattsagor är skriven på svenska (översatt av Johannes Pinter) och innehåller berättelser skapade för att läsas högt (eller själv) på ca 5 minuter. Perfekt när det är läggdags eller sagostund. Texten kombineras med färgsprakande illustrationer. Rekommenderas för 5–6-åringar.

Är det Star Wars som gäller därhemma? Då rekommendera vi istället Star Wars 5-minuterssagor. Precis som titeln ovan en bok med korta och spännande berättelser för yngre. Skillnaden är att Star Wars 5-minuterssagor, precis som titeln antyder, bjuder på historier från Star Wars-univerat!

MARVEL CHAMPIONS: THE CARD GAME
Marvel Champions: The Card Game är ett samarbetsspel från Living Card Game-familjen för 1–4 spelare. Spelet släpptes på marknaden 2019 och har sedan dess varit en av de starkast växande titlarna inom genren. Två anledningar till framgången är välgjort Marvel-tema (som sträcker sig över hela franchisem) samt många tillägg och expansioner på kort tid.

Grundspelet bär namnet Marvel Champions: The Card Game Core Set och innehåller allt som behövs för att komma igång. Med startlådan kan du välja att spela som Iron Man, Captain Marvel, Spider-Man, Black Panther och She-Hulk. Tillsammans med dina medspelare (eller själv) måste du sedan bekämpa den rasande noshörningen, den sluga Klaw och den ytterst skrämmande Ultron. När du sedan bemästrat spelmekaniken är det bara att bygga på spelupplevelsen med superhjältar som Thor eller större expansioner som Mutant Genesis Expansion. Alla tillägg till Marvel Champions: The Card Game finner du HÄR!

MARVEL SUPER HERO CONTEST OF CHAMPIONS
En klassiker som fått nytt liv – nu i samlat och inbundet format. Namnet Marvel Super Hero Contest of Champions är en titel som de flesta Marvel-läsare känner igen. Serien (som i grunden består av tre delar) är skriven av Mark Gruenwald och illustrerad av John Romita Jr. och Bob Layton. Den publicerades första gången 1982 och har beskrivit som en av de mest betydelsefulla Marvel-titlarna. Händelserna, idéerna och innehållet i serien kom att förändra hela Marvel-universat. Bland annat introducerade Gruenwald crossover-konceptet. Marvel Super Hero Contest of Champions innehåller seriens samtliga tre delar i en lyxig form. En perfekt julklapp till seriefantasten som önskar sitta ned och njuta av en modern klassiker.


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev