Serie World Engines

Kärnan är ett mystiskt föremål vars femhundraåriga bana skär genom solsystemets ekliptika. Är det skapat av en främmande civilisation? Ingen vet.
Och ingen tänker ta reda på det heller, när Kärnan vid 2000-talets mitt kommer inom räckhåll från jorden. Världen härjas av klimatförändringar som kräver alla tillgängliga resurser. Rymdäventyr står långt ner på prioriteringslistan. Men den halvt pensionerade skyttelpiloten Reid Malenfant bestämmer sig för att på egen hand undersöka objektet. Han försvinner. Hans ex-fru Emma Stoney sätter upp en fond för att finansiera utforskandet av Kärnan nästa gång den kommer i närheten av jorden, femhundra år senare.
Jorden år 2570 är en mycket förändrad planet. En miljard människor lever i en högteknologisk värld på en värld med återskapade skogar, hav och polarisar. Intresset för rymdforskning är klent, men det är en sympatisk värld - en Star Trek-kultur utan rymdfart. När Kärnan dyker upp ger sig en ättlinge till Stoney iväg för att undersöka objektet. Hon hittar en kryofryst Malenfant, som drabbas av svårartad kulturchock. Och ombord på Kärnan väntar fler överraskningar.

- Texten syftar på första delen i serien.

Bevaka

Du kan bevaka "World Engines" om du vill få ett mail varje gång det kommer in något nytt knutet till serien.

Prenumerera på våra nyhetsbrev