Serie Världsbok

I väster är saga och fantasi i fokus och temat är anpassat för den yngre delen av publiken. Här kan du undvika våldselement i sagorna genom tips i sagorna och med barnens kreativa lösningar. De östra delarna av världen drar sig mot mer traditionell fantasy och är riktad mot de äldre barnen som vill börja spela själva eller som vill ha lite mer komplexa äventyr. Här lägger vi dessutom till Expertregler för den som vill ha lite mer kött på benen.
Västanhavet omfattar hela övärlden med ön Alea Masona i centrum. Där är hjärtat i Sagospelet och där härskar drottning Paulina i Drottningborg. I söder finns piratriken, djupa djungler och ju längre västerut du färdas, desto starkare blir magin. Nära fantasins källa finns de mest fantasifulla väsen du kan möta och dina tankar kan ta fysisk form. När du ser den första av fyrarna i Andante är det dags att vända skeppet för närmre kan ingen hjälte färdas.
I den västra världsboken ligger fokus på fantasi och allt är möjligt. Det är lättsamt och roligt och spännande. Målgruppen är Äventyrs ursprungliga, 5-12 med fokus på den yngre halvan av spelare. Monstren är lite mindre läskiga och du kan oftast undvika konflikter med list och klurigheter. Välj själva om ni vill sagospela långt i väster där magi och fantasi flödar fritt, eller längre in mot centrala Masona med mer traditionell fantasymiljö.##

- Texten syftar på första delen i serien.

Bevaka

Du kan bevaka "Världsbok" om du vill få ett mail varje gång det kommer in något nytt knutet till serien.

Prenumerera på våra nyhetsbrev