Serie Varghund

Storstaden, nutid.

När den lite udda och ensamma läkarstudenten Fridas patient attackeras av män i svarta motorcykelställ tvingas hon agera och gläntar på dörren till värld vid sidan av samhället. Patienten, en äldre kvinna vid namn Luna, leder den hemliga organisationen Varghundarna. De är män och kvinnor som lever sina liv i skuggorna och är beredda att offra allt för att skydda den breda allmänhetens trygga tillvaro från ondskan.

Deras främsta fiende, organisationen Vargarna har rekryterat en man kallad Ingenjören. I deras klor hotar hans nya vapenteknologi att rubba maktbalansen och skapa en ny, osäker framtid. Luna och hennes Varghundar är de enda som står i deras väg.

Med Vargblod har Berg tagit ett nytt grepp om thrillergenren. En filmisk värld där rå action varvas med det djupt mänskliga, där kärlek och hat är varandras spegelbilder och där teknologi är vägen till både frälsning och undergång.

CHRIS BERG (f. 1980) bor i Stockholm med sin fru och deras två barn. Han är utbildad vid Karolinska Institutet och arbetar till vardags som läkare. Han har valt att skriva under pseudonym för att hålla isär sin läkarroll och sitt författarskap.

Sagt om Vargblod:

"Ett välkommet nyskapande tillskott till den svenska technothrillergenren, både stilistiskt och handling, och som lyckas introducera en helt unik mytologi. Action från första sidan till sista. En korsning av Kingsmen och Hong-Kongaction med inspiration av cyberpunk. Ser fram emot fortsättningen och hur serien utvecklas."
- Lars Wilderäng

- Texten syftar på första delen i serien.

Bevaka

Du kan bevaka "Varghund" om du vill få ett mail varje gång det kommer in något nytt knutet till serien.

Prenumerera på våra nyhetsbrev