Serie Tyko Flores äventyr

Första delen om Tyko Flores äventyr!

13-åriga Tyko är slav. Ända sedan han var 4 år gammal har han slitit tillsammans med andra föräldralösa pojkar långt ner i en farlig silvergruva. Silvret de bryter i de trånga gångarna går till den maktfullkomliga härskaren hertig Mazoo - den dansande djävulen - och hans överdådiga fester.
Tykos liv är hårt och allting verkar tröstlöst. Men när han slumrar till en dag besöker en skata honom i drömmen och läser upp en vers. Versen handlar om en förbannelse Tyko inte känner till, ett torg han aldrig hört talas om och om hans mor som han aldrig har träffat! Men det är bara början. En råtta ger honom en mystisk lapp med instruktioner om hur han kan fly, en padda i klänning dyker upp i en dröm och tillsammans med vännen Julius träffar han ett hemligt sällskap som informerar om två angränsande världar! Och kanske konstigast av allt: från en av de andra världarna har det kommit en bok - med ett brev till Tyko.

"Den dansande djävulen" är den första delen i en oupphörligt spännande och suggestiv trilogi om Tyko och hans resa genom tre världar. En resa som utsätter honom för livsfarliga uppdrag men som också för honom allt närmare sanningen om sitt ursprung. De fantastiska bilderna som inleder varje kapitel medverkar i hög grad till den nästan filmiska upplevelsen av "Tyko Flores äventyr".

- Texten syftar på första delen i serien.

Bevaka

Du kan bevaka "Tyko Flores äventyr" om du vill få ett mail varje gång det kommer in något nytt knutet till serien.

Prenumerera på våra nyhetsbrev