Serie Tintins äventyr, nya översättningen

Nypremiär för Tintins filmalbum!

Tintin, kapten Haddock och Dupondtarna reser till Syldavien för att besöka Professor Kalkyl och beskåda hans nya uppfinning, men något går snett under flygresan. Planet fattar eld, men Tintin lyckas nödlanda och senare får de hjälp av barnen Niko och Nouchka. Flera andra figurer från Tintinserien dyker också upp i äventyret, som Bianca Castafiore och Tintins ärkefiende Rastapopoulos.

Tintin i hajsjön är en franskspråkig tecknad långfilm som hade premiär 1972 och alltså firar 50-årsjubileum i år. Samtidigt med filmen producerades en serieversion av äventyret, som vid utgivningen 1973 fick den snarlika svenska titeln Tintin och hajsjön. Det svenska seriealbumet trycktes i nya upplagor fram till 1990-talet, men försvann därefter ur sortimentet. Närmare 30 år senare och till glädje för såväl nostalgiker som nytillkomna Tintinläsare är det äntligen dags för ny upplaga av Tintin och hajsjön, nu i ny översättning av Björn Wahlberg.

- Texten syftar på första delen i serien.

Taggar: Klassiker

Bevaka

Du kan bevaka "Tintins äventyr, nya översättningen" om du vill få ett mail varje gång det kommer in något nytt knutet till serien.

3
3
5
8
10
13
15
18
19
21
22
23
24

Prenumerera på vårt nyhetsbrev