Serie The Tawny Man

Serien The Tawny Man utspelas i samma värld som Farseer- och Liveship-trilogierna, och återvänder till den första trilogins kungarike kring slottet i Buckkeep. Några av personerna återvänder också: Fitz, Fool och Chade, framför allt. Men de är annorlunda: 15 år har gått och de har alla förändrats. Fitz har gömt sig, först som vandrare, sedan i en liten stuga vid kusten, tillsammans med sin varg. Han vill helst vara ifred, glömma sitt förflutna och njuta av tillvarons små ting. Den världsvane adelsmannen har ersatts av en man med enklare vanor.
Men allt ändras när Fool dyker upp igen. Borta är hans vita hy och svarta klädsel, istället benämner han sig nu som Lord Golden, med hy och hår som gör skäl för namnet. Han är rik och klär sig spektakulärt. Men han är fortfarande den vita profeten, och han försöker få Fitz att återvända till Buckkeep.
Nya problem hotar riket. Det har hämtat sig från piratattackerna för 15 år sedan, men istället har en ny konflikt dykt upp: Witted, människor som Fitz som kan kommunicera med djur, förföljs alltmer, samtidigt som en militant grupp witted slår tillbaka.
Och prins Dutiful, tronarvingen, har försvunnit...
Buckkeep och landen omkring det lever upp igen i Fool's Errand, och the Wit utforskas mer ingående. Rekommenderas varmt!

- Texten syftar på första delen i serien.

Bevaka

Du kan bevaka "The Tawny Man" om du vill få ett mail varje gång det kommer in något nytt knutet till serien.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev