Serie The Liveship Traders

Första delen i trilogin The Liveship Traders, som utspelas i samma värld som Hobbs Farseertrilogi (Assassin's Apprentice, Royal Assassin och Assassin's Quest). Ship of Magic utspelas inte i samma rike, utan i Bingtown, ett handelscentrum något söderut.
I Bingtown finns en handelsmannaklass berömd för sina liveships, skepp tillverkade i "wizardwood", som gör att skeppen långsamt mognar till medvetande. Nu hotas de etablerade handelsmännen från flera håll: kriget i norr och pirater i söder har minskat vinsterna, och ett inflöde av nya handelsmän hotar de gamlas ställning.
Familjen Vestrits enda hopp om att återfå sin gamla ställning ligger i skeppet Vivacia, som de har närt under tre generationer, och som nu är på gränsen till att få ett eget medvetande. Den gamla kapten Vestrit är döende, och en maktkamp tar form mellan hans intrigerande svärson, som utsetts till nästa kapten, och Vestrits dotter Althea, som växt upp med skeppet och har en själsdjup koppling till det och som kommer att göra allt för att bli dess kapten.
Samtidigt drömmer en hänsynslös man om större makt. Piratkaptenen Kennit planerar att bli kung över piraternas öar, och som ett steg i ledet har han bestämt sig för att ta över ett liveship...

- Texten syftar på första delen i serien.

Bevaka

Du kan bevaka "The Liveship Traders" om du vill få ett mail varje gång det kommer in något nytt knutet till serien.

Prenumerera på våra nyhetsbrev