Serie The Dandelion Dynasty

Ny episk sidenpunkfantasy!
En listig och charmig bandit och en strikt och orädd ädling verkar till en början vara diametrala motsatser, men Kuni Garu och Mata Zyndu gör gemensam sak i upproret mot kejsaren och de blir de bästa vänner. Tillsammans upplever de en serie äventyr som rör sig mellan enorma arméer, silkestäckta bambuluftskepp, fåfänga och hämndlystna gudar och gudinnor, biomekaniska undervattensbåtar, och magiska böcker som kan läsa framtiden i hjärtan.
Men efter revolutionen visar det sig att de båda har helt olika uppfattning om hur världen ska styras och vad som egentligen är rättvisa, och istället för att sträva mot samma mål blir de ledare för olika fraktioner.
Det är en berättelse om politik och intriger, kärlek och värderingar, om kompromisser man kan göra och de som inte går att finna sig i, om när man måste göra motstånd.
Ken Liu är prisbelönt novellförfattare som med The Grace of Kings påbörjar en serie i en helt ny värld löst baserad på Han-dynastins Kina, men istället gör att göra en fantasytolkning av historien har Liu tagit myterna kring grundandet av Han-dynastin och fört in dem i sin egen fantasyvärld. Författaren själv kallar det för sidenpunk!

- Texten syftar på första delen i serien.

Bevaka

Du kan bevaka "The Dandelion Dynasty" om du vill få ett mail varje gång det kommer in något nytt knutet till serien.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev