Serie The Bone Season

Det är år 2059. Flera av världens största städer kontrolleras av en säkerhetsstyrka vid namn Scion.
Paige Mahoney arbetar i den kriminella undre världen i Scion London, där hon ingår i en hemlig cell. Hon utför ett ovanligt arbete: Hon söker information genom att bryta sig in i andra människors psyken. Paige är en drömgångare, och i den här världen begår sådana som hon ett brott bara genom att andas.
Men när Paige grips och sätts i fängelse, möter hon en kraft som är ännu mer skrämmande än Scion. Fängelset är en hel stad, Oxford, som står under under kontroll av en mäktig, utomjordisk ras. Dessa varelser, refaimerna, sätter stort värde på Paige och andra synska - som soldater till sin armé.
Paige tilldelas en refaim, Warden. Han är hennes mästare - och naturliga fiende. Men om hon ska kunna återfå sin frihet måste Paige nästla sig in i Wardens psyke och försöka lista ut hans gåtfulla motiv.
SAMANTHA SHANNON (född 1991) är uppvuxen i West London. 2012, efter bokmässan i London, skrev hon på ett sjusiffrigt kontrakt med förlaget Bloomsbury för de tre första böckerna i en serie på sju - varav den första boken är Drömgångaren (The Bone Season).

- Texten syftar på första delen i serien.

Bevaka

Du kan bevaka "The Bone Season" om du vill få ett mail varje gång det kommer in något nytt knutet till serien.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev