Serie Terra Ignota

Filosofisk science fiction från ett utopiskt framtida överflödssamhälle som hämtat inspiration från upplysningstidens Europa.
Vi befinner oss 400 år in i framtiden. Ett nästan obegränsat överflöd har lyft arbetets ok från människorna. Den globala mänskliga kulturen har som sin kärna grupper av likasinnade individer som samverkar i ett komplicerat system. Livet är på en gång både pedantiskt reglerat och halsbrytande fritt. Det är förbjudet att tala om religiösa och övernaturliga ting, annat i närvaro av en särskild andlig vägledare. Genusdistinktioner som hör till vår tids vardag är strikt tabu.
I centrum för berättelsen står brottslingen Mycroft Canner. Han har dömts till en slags samhällstjänst. Han ska göra sig nyttig bäst han kan och hjälpa sina medmänniskor. Det leder honom på märkliga vägar där han hamnar i tjänst hos en mäktig familj och stöter på den andliga vägledaren Carlyle Foster. Mycroft är berättaren, men hävdar själv att berättelsen egentligen handlar om Bridger, en pojke med förmåga att göra döda ting levande. Är det möjligt? Och vad betyder det för samhället och världen?

- Texten syftar på första delen i serien.

Bevaka

Du kan bevaka "Terra Ignota" om du vill få ett mail varje gång det kommer in något nytt knutet till serien.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev