Serie Skämmerskans dotter

Till mångas glädje har Lene Kaaberböls magiska fantasysaga "Skämmerskans dotter" nu blivit film. Premiären gick av stapeln i Danmark i mars och det blev succé. 300 000 biobesökare såg filmen som snabbt kallades för "en dansk Harry Potter".
Boken från 2002 har sålt stora upplagor i hela Skandinavien och flera andra länder och fick tre uppföljare. I Sverige gick första boken som sommarlovsföljetong i radio 2006.
Huvudperson är 11-åriga Dina Tonerre som bor på landet med sin mor, vars övernaturliga krafter hon ärvt. De är "skämmerskor". Det vill säga, när de ser någon i ögonen kan de kan läsa av folks lögner och alla de handlingar som de skäms över att ha gjort. Men för Dina är hennes unika förmåga snarare en förbannelse än en gåva eftersom ingen vågar vara hennes vän.
Äventyret börjar när landets älskade fursteson Nicodemus anklagas för att ha dödat hela sin familj. Den unge skämmerskan måste nu ta reda på sanningen bakom dådet, vilket sänder henne in i en virvel av intriger och förräderi i denna magiska värld befolkad av kungar, riddare och en livsfarlig, eldsprutande drake.
- DVD region 2. Svensk utgåva.
- Format: 2.35:1
- Ljud: 5.1
- Språk: danska
- Text: svenska
- Regi: Kenneth Kainz
- Skådespelare: Rebecca Emellie Sattrup, Peter Plaugborg, Søren Malling, Maria Bonnevie, Stina Ekblad, Jakob Oftebro, Allan Hyde

- Texten syftar på första delen i serien.

Bevaka

Du kan bevaka "Skämmerskans dotter" om du vill få ett mail varje gång det kommer in något nytt knutet till serien.

Prenumerera på våra nyhetsbrev