Serie Sagan om is och eld

A Game of Thrones. Sagan om is och eld är en monumental fantasyserie. Långt i det förflutna kastade en övernaturlig händelse om själva årstiderna, och sedan dess kan somrarna vara i decennier och vintrarna hela livstider. Nu närmar sig vintern, och med den ett hot från mörka krafter bortom den kontinentvida mur vid Vinterhed som skyddar Kungarikets norra gräns. I oräkneliga sekel har huset Stark vid Vinterhed styrt i norr, en gång som kungar, numera som den styrande adeln i kungarikets nordliga län. Deras land är hårt och skoningslöst, och har format familjen.
Ovetande om hotet från norr har kungariket ett annat problem: kungens rådgivare har dött under mystiska omständigheter, och hans fiender vädrar morgonluft. Mot sin vilja accepterar Lord Eddard Stark positionen som kungens nye rådgivare, och lämnar sitt frusna land i norr för intrigerna i söder.
När så kung Robert dör av skadorna från en vildsvinsjakt efterträds han av sin lille son. Men var det verkligen en olycka, och vem har egentligen rätt att bestiga tronen? Eddard Stark misstänker att allt inte står rätt till, och när han avslöjar den hemska sanningen om kungabarnen sätter han sitt eget liv på spel. Intrigerna och maktkampen vid hovet leder till ett regelrätt krig mellan huset Stark och huset Lannister.
En underbart mångsidig roman, med ett myller av personer, kulturer och riken, som vi rekommenderar å det varmaste! Observera att det här är HELA romanen A Game of Thrones. Tidigare har den publicerats i två delen, där andra delen hade titeln Kampen om järntronen och första delen hette I vargens tid. Uppläsare: Harald Leander

- Texten syftar på första delen i serien.

Bevaka

Du kan bevaka "Sagan om is och eld" om du vill få ett mail varje gång det kommer in något nytt knutet till serien.

Prenumerera på våra nyhetsbrev