Serie Safehold

Terranska federationens flotta utkämpade ett fyrtio år långt krig mot de hänsynslösa utomjordingar som gavs namnet gbaba. En efter en förintades människornas kolonier utanför solsystemet. Nu står fienden vid Roms portar. Jorden belängras av en fiende som mänskligheten under fyra årtionden inte haft en chans att besegra.
Som en sista desperat åtgärd lanseras "Operation Ark". Ett kolonisationsskepp ska sändas ut för att bygga upp en ny mänsklig civilisation, långt utom räckhåll för gbaba. Skeppet och den spirande civilisationen ska skyddas av högteknologi som hindrar all avslöjande strålning från att nå ut i rymden. Flottan är beredd att låta sig utplånas till sista skepp och kadett för att skydda expeditionen. Örlogskaptenen Nimue Alban anmäler sig till tjänstgöring ombord på flaggskeppet i den dömda flottan.
Mycket riktigt dör alla ombord, inklusive Nimue. Men till sin förvåning vaknar hon sedan upp i en grotta på planeten Safehold - slutstation för kolonisationsskeppet. Hon får veta att hon har varit död i 800 år. Administratörerna för Operation Ark har använt sinneskontrollerande teknologi för att skapa en religion som förtrycker ättlingarna till kolonisterna från mänsklighetens sista skepp. Teknologi och nytänkande är förbjudet. Den enda som vet sanningen är Nimue, lämnad som ett sista halmstrå av dem inom Operation Arks ledning som inte uppskattade den nya gudsstaden. De har skänkt henne några teknologiska nyttigheter och en androidkropp där hennes medvetande numera bor. Nu måste hon lista ut hur man krossar en nästintill allsmäktig teokrati.

- Texten syftar på första delen i serien.

Bevaka

Du kan bevaka "Safehold" om du vill få ett mail varje gång det kommer in något nytt knutet till serien.

Prenumerera på våra nyhetsbrev