Serie Neo Sapiens

När Linn Andersen bestämmer sig för att föda ett konventionellt barn blir hon motarbetad av systemet. Istället rekommenderas en Neo baby, ett certifierat embryo med biogenetiskt odlad hjärna. Linn blir misstänksam, börjar gräva och dras in i en händelsekedja som till sist tvingar in henne i en desperat kamp mot en empatilös fiende. En grupp artificiella intelligenser har bestämt sig för att låta evolutionen gå vidare och förpassa människosläktet in i historien.

Neo Sapiens utspelar sig år 2073 när vi lever sida vid sida med artificiella intelligenser. Det är första delen i en trilogi med ambitionen att måla bilden av framtiden och hur den kan komma att se ut under övergångsstadiet. Inspiration är utvecklingen inom AI och böcker som Life 3.0, Superintelligens och Homo Deus.

"Till att börja med var det inte lätt att urskilja något särskilt med det lilla embryo som med tiden skulle bli Genesys. Det var bara ett av de många entreprenörsföretag som skapades på teknikområdet under det tidiga tjugohundratalet. I ett avseende var det dock mycket annorlunda, det skulle förändra själva fundamentet för vår existens och synen på vad som är intelligent liv. "

- Texten syftar på första delen i serien.

Bevaka

Du kan bevaka "Neo Sapiens" om du vill få ett mail varje gång det kommer in något nytt knutet till serien.

1
2

Prenumerera på våra nyhetsbrev