Serie Metro Sankt Petersburg

Den ryske succéförfattaren Dmitrij Gluchovskij, vars böcker Metro 2033 och 2034 sålt över 45000 exemplar i Sverige, har skapat »Metro 2033 Universe«, där han inbjuder andra författare att skriva om världen av år 2033. I Ryssland har ett tjugotal böcker kommit ut i serien, i Tyskland hittills fyra. Nu inleder även Coltso en utgivning av de bästa böckerna.
Först ut är en roman som utspelar sig i Sankt Petersburg, och mer på ytan än under jord. Även där finns en djup metro som byggdes vid samma tid som den legendariska Moskvametron. Efter det förödande kärnvapenkriget år 2013 överlevde en liten grupp människor, som hankat sig fram sedan dess. De jagar pterodoner - flygande jätteödlor från urtiden som väckts till liv av strålningen - och faller själva offer för rovdjur, mutanter och andra varelser.
En dag syns ljussignaler från Kronstadt - den gamla flottbasen som ligger på en ö i Finska viken - och man bestämmer sig för att utrusta en expedition för att ta reda på om det finns fler överlevande där ute. Det blir en resa genom en ödelagd stad, där ingen vet vad som väntar bakom nästa ruin.

- Texten syftar på första delen i serien.

Bevaka

Du kan bevaka "Metro Sankt Petersburg" om du vill få ett mail varje gång det kommer in något nytt knutet till serien.

Prenumerera på våra nyhetsbrev