Serie Metro Sankt Petersburg

Författare: Dmitrij Gluchovskij


Den ryske succéförfattaren Dmitrij Gluchovskij, vars böcker Metro 2033 och 2034 sålt över 45000 exemplar i Sverige, har skapat »Metro 2033 Universe«, där han inbjuder andra författare att skriva om världen av år 2033. I Ryssland har ett tjugotal böcker kommit ut i serien, i Tyskland hittills fyra. Nu inleder även Coltso en utgivning av de bästa böckerna.
   Först ut är en roman som utspelar sig i Sankt Petersburg, och mer på ytan än under jord. Även där finns en djup metro som byggdes vid samma tid som den legendariska Moskvametron. Efter det förödande kärnvapenkriget år 2013 överlevde en liten grupp människor, som hankat sig fram sedan dess. De jagar pterodoner - flygande jätteödlor från urtiden som väckts till liv av strålningen - och faller själva offer för rovdjur, mutanter och andra varelser.
   En dag syns ljussignaler från Kronstadt - den gamla flottbasen som ligger på en ö i Finska viken - och man bestämmer sig för att utrusta en expedition för att ta reda på om det finns fler överlevande där ute. Det blir en resa genom en ödelagd stad, där ingen vet vad som väntar bakom nästa ruin.

- Texten syftar på första delen i serien.

Inga taggar än...

Vill du hjälpa till att tagga den här serien? I så fall måste du logga in.

Bevaka

Du kan bevaka "Metro Sankt Petersburg" om du vill få ett mail varje gång det kommer in något nytt knutet till serien.

Andra serier av författaren

1

Resan till ljuset

Andrej Djakov
2011, Pocket
Del 1 av 2 i serien Metro Sankt Petersburg
Den ryske succéförfattaren Dmitrij Gluchovskij, vars böcker Metro 2033 och 2034 sålt över 45000 exemplar i Sverige, har skapat »Metro 2033 Universe«, där han inbjuder andra författare att skriva om världen av år 2033. I Ryssland har ett tjugotal böcker kommit ut i serien, i Tyskland hittills fyra. läs mer
  • Postorder 
  • Stockholm 
  • Göteborg 
  • Malmö 
2

Resan till mörkret

Andrej Djakov
2012, Pocket
Del 2 av 2 i serien Metro Sankt Petersburg
Äventyret fortsätter för den föräldralöse Gleb från Resan till ljuset. Världen på ytan är en okänd vildmark och namnlösa fasor lurar överallt bland stadens ruiner där knappt en människa har satt sin fot på över tjugo år... läs mer
  • Postorder 
  • Stockholm 
  • Göteborg 
  • Malmö