Serie Kampen om Stenåkern

Rafsa är en upprorisk murmeldjursflicka som inte vill anpassa sig till roller och regler. Hon är modig och tanklös, självisk och högljudd, och mycket lojal. Hennes bästa vän är den eftertänksamma murmelpojken Kotten. När de lär känna huggormen Ziczac avslöjas både skillnaderna i de två samhällena och ormarnas ondskefulla plan.

På stenåkern inne i skogen lever Rafsa och hennes flock i ett myllrande och slarvigt matriarkat. Murmlarna lever för dagen, för livet är hårt och farorna många. På samma stenåker bor också huggormarna, hierarkiska och våldsamma.

Rafsa Vildpäls är den första boken i äventyrstrilogin Kampen om stenåkern. I slutet av boken inser de tre vännerna, precis som i Sagan om ringen, att de är de enda som kan rädda världen som de känner den.

Trilogin är som en modern Den långa flykten av Richard Adams. I dagens tumultartade värld är den kusligt aktuell. Men den är också ett stort myllrande äventyr, spännande och humoristiskt, och en stark berättelse om vänskap, solidaritet och hur vi kan leva med varandra och naturen.

- Texten syftar på första delen i serien.

Bevaka

Du kan bevaka "Kampen om Stenåkern" om du vill få ett mail varje gång det kommer in något nytt knutet till serien.

Prenumerera på våra nyhetsbrev