Serie Hoppets tid

I sin senaste inkarnation möter vi Spirou under ett brinnande andra världskrig. En mogen ny tolkning av en klassisk serie.

Januari 1940. Europa är i krig, men Belgien är tills vidare neutralt och står utanför fientligheterna. Oron är stor, men befolkningen försöker få vardagen att fungera så gott det går. Nicke har blivit inkallad och då Nazityskland några månader senare går till anfall är han stationerad vid gränsen. Spirou är för ung för militärtjänst och hjälper i stället till där han kan på hemmafronten.

Spirou och Nicke gör sitt bästa för att överleva i andra världskrigets tumult, samtidigt som konsekvenserna av nazisternas ideologi långsamt börjar gå upp för dem. I krigets spår följer flyktingströmmar, stängda gränser, rasistiska trakasserier och interneringsläger. Ändå vägrar Spirou att ge upp hoppet om att få återse sin flickvän Kassandra, den judiska flickan han träffade då hon jobbade på hotell Moustic, och som nu befinner sig i antingen Polen eller Tyskland.

Med serieromanen Hoppets tid har Émile Bravo skapat ett tecknat storverk på sammanlagt över 300 sidor, som i sin tur är uppdelade på fyra volymer.

- Texten syftar på första delen i serien.

Bevaka

Du kan bevaka "Hoppets tid" om du vill få ett mail varje gång det kommer in något nytt knutet till serien.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev