Serie Eldfödd

Tolv och den Frusna skogen är den första delen i serien Eldfödd, och utspelar sig i Ember, ett rike fullt av monster. Här möter vi Tolv, en flicka som tränats för att bekämpa dem men som också har en egen agenda: att hämnas på de som tog hennes familj ifrån henne. När Tolvs hem attackeras tvingas hon ge sig av på en hisnande resa, och hennes förflutna flätas oåterkalleligen samman med ödet - och hela världens framtid.

Debutanten Aisling Fowler hade knappt skrivit färdigt sitt manus innan en lång rad förlag slogs om rättigheterna. HarperCollins gick vinnande ur budgivningen och nu kommer äntligen den första, förhandshyllade boken. Den har prisats för sin mix av äventyr, magi och humor, och har en stämning som jämförts med J K Rowling.

“Med en bitsk och karismatisk hjältinna och ett otroligt persongalleri kastar berättelsen läsaren rakt in i ett fascinerande landskap som formas av is och faror. Aisling Fowler har åstadkommit en perfekt balans mellan storslagna äventyr, andlös action och en kuslig, magisk stämning (…).” Jonathan Stroud, författare

“Bästa sortens fantasyberättelse för barn (…) kommer utan tvivel få läsarna att skrika efter mer!” BB Alston, författare

Aisling Fowler (född 1985) är en brittisk författare. Tolv och den Frusna skogen är hennes första bok, och innan hon skrev den läste hon bland annat biologi och jobbade som sjuksköterska.

- Texten syftar på första delen i serien.

Bevaka

Du kan bevaka "Eldfödd" om du vill få ett mail varje gång det kommer in något nytt knutet till serien.

Prenumerera på våra nyhetsbrev