Serie Crown of Slaves

Författare: David Weber


Crown of Slaves är ett samarbete mellan Weber och Eric Flint, och utspelas i Honor Harringtons universum. Honor själv är bara med på ett hörn, spelarna är istället denna gång hämtade från några av berättelserna i de antologier som handlar om Manticore och dess universum (More than Honor, Worlds of Honor, Changer of Worlds och The Service of the Sword): Här dyker Anton Zilwicki (Manticores underrättelsetjänst) och hans döttrar upp, prinsessan Ruth Winton (dotter till den unga kvinna som räddades från de religiösa galningarna på Masada, som senare gifte sig med sin räddare, prins Michael), den unge säkerhetsagenten/polisen Victor Cachat från Haven, och den aristokratiske men högst kompetente rymdskeppskaptenen Oversteegen. Samt, kanske viktigast, de före detta slavarna i The Audobon Ballroom, och deras motståndare bland slavägarna.
   Det hela utspelar sig ungefär samtidigt som War of Honor, och den inkompetenta regimen under High Ridge sitter fortfarande kvar. Den unga prinsessan Ruth är på väg till en begravning på planeten Erewhon, befolkad av ättlingar till gangsters (och starkt präglad av det), för att försöka förbättra de relationer som High Ridge lyckats köra i botten. Begravningen är för en av de största kämparna mot det genetiska slaveri som även the Audobon Ballroom bekämpar. Det borde vara en rent politisk affär, men så blandar sig slavägare, religiösa fanatiker från Masada, militärer från sol-federationen och underrättelseagenter från Republic of Haven i (glömde vi någon?) och intrigerna kan börja.
   En underhållande och en aning invecklad avstickare från Honor Harrington-berättelserna, som förmodligen kommer att fortsätta i fler romaner. Det är ett plus att ha läst antologierna, men inte ett måste (Weber och Flint är mästare på att upprepa all nödvändig information). Om du redan har läst böckerna om Honor, är denna bok en självklarhet, annars - börja med dem istället! (Börja med On Basilisk Station).

- Texten syftar på första delen i serien.

Bevaka

Du kan bevaka "Crown of Slaves" om du vill få ett mail varje gång det kommer in något nytt knutet till serien.

1
2
3

Nyhetsbrev