Serie Conclave of Shadows

Alla orosinifolkets pojkar måste genomgå en manbarhetsrit för att få sina vuxennamn. Kielianapunas prövning är att hålla sig vid liv på toppen av Shatana Higos tills gudarna sänder honom en vision. Efter fyra hungriga och frusna dygn väcks han av vassa klor. En silverhök har satt sig på hans arm. Han vet inte om höken är en gudomlig vision, eller om den ens har funnits, och vänder hemåt som ett barn utan vuxennamn. Vid hemkomsten möts han av förödelse - husen står i brand och byborna slaktas av fiender. Kieli kastar sig in i striden, och överlever mirakulöst. När stridslarmet har lagt sig nås han av en röst: Du ska vara en Talon (klo) för ditt folk. Han tar vuxennamnet Talon of the Silver Hawk och svär att hämnas sina stamfränder.
Vägen till hämnd är lång, och Talon måste lära sig mycket för att kunna skada sina fiender. Men han är en ung man med stort tålamod.
Orosinifolket hör hemma i de östra kungarikena, bortom Rillanon och Roldem, men fortfarande i världen Midkemia. Många år har gått sedan händelserna i The Serpent War Saga, men Pug styr fortfarande över Sorcerer's Isle. Somt är sig likt, annat är annorlunda, men Feist är tveklöst fortfarande en enastående berättare.

- Texten syftar på första delen i serien.

Bevaka

Du kan bevaka "Conclave of Shadows" om du vill få ett mail varje gång det kommer in något nytt knutet till serien.

Prenumerera på våra nyhetsbrev