Serie Blake och Mortimers äventyr

Kapten Francis Blake, chef för det brittiska kontraspionaget, leder utredningen om en misstänkt mullvad inom underrättelsetjänsten MI5, då den chockerande sanningen avslöjas: allt pekar på att det är Blake själv som spionerar för främmande makt! Misstankarna tycks bekräftade då Blake med våld lyckas göra sig fri från männen som ska gripa honom, vilket blir inledningen på en spektakulär flykt genom London.
Kaptenens förtrogne, professor Philip Mortimer, har trots de överväldigande bevisen svårt att tro att Blake skulle förråda sitt land. Mortimer inleder sin egen undersökning och blir på kuppen också han efterlyst av Scotland Yard. Snart är hela den brittiska poliskåren engagerad i jakten efter de två vännerna. Spåren leder till Ardmuir Castle, ett ödsligt beläget slott i Skottland, och till en man med sex fingrar på ena handen.
Blake och Mortimers äventyr är en klassisk fransk-belgisk äventyrsserie, skapad av belgaren Edgar P Jacobs (1904-1987). Jacobs var under 1940-talet Hergés närmaste medarbetare, bl. a. på Tintinalbumen De sju kristallkulorna och Solens tempel, men kom senare att helhjärtat ägna sig åt sin egen serie om de två vännerna Francis Blake och Philip Mortimer. Tillsammans upplever de äventyr som spänner över allt från kriminalgåtor till storpolitik och science fiction. Albumet är översatt av Tintinkännaren Björn Wahlberg som också har skrivit ett informativt förord om serien och dess skapare.

- Texten syftar på första delen i serien.

Bevaka

Du kan bevaka "Blake och Mortimers äventyr" om du vill få ett mail varje gång det kommer in något nytt knutet till serien.

Prenumerera på våra nyhetsbrev