Serie Bärare av ondska

Författare: Raymond E Feist


Den hemliga agentorganisationen Skuggornas väktare håller rådslag. Man står inför två utmaningar: att finna och krossa den onde magikern Leso Varen och häva kraften som styr den armé av magiska krigare, talnoyer, som gömmer sig i en grotta i Midkemia.
   De mystiska talnoyerna är svarta rustningar som fått liv av folket Dasati, vars själar eller andar har fängslats. De är så gott som omöjliga att skada och lyder order utan minsta tvekan. Krigarna i grottan är dock bara vägvisare för en hel invasion av de främmande inkräktarna, styrd av dasatierna. Även med förenade krafter skulle Midkemia och Kelewan få svårt att slå tillbaka.
   Samtidigt beger sig de tre agenterna Kaspar, Talwin och Caleb till Storkeshiska riket för att avslöja ett förräderi som leder ända upp till rikets ledning - och Leso Varen. Han lyckas dock fly och antar en ny identitet.
   Två världars öde står på spel när Pug och Skuggornas väktare inser att den sluge magikern har valt Kelewan som tillflyktsort. Han är nu på fri fot bland deras vänner tsuranierna.
   Originaltitel: Flight of the Nighthawks. "Bärare av ondska" är en ny serie som tar vid där "Skuggornas väktare" slutade i Hertigen av Olasko.

- Texten syftar på första delen i serien.

Bevaka

Du kan bevaka "Bärare av ondska" om du vill få ett mail varje gång det kommer in något nytt knutet till serien.

Nyhetsbrev