När religion och nya världar möts (GBG)

I samband med årets upplaga av Vetenskapsfestivalen (i Göteborg) välkomnar vi dig till ett flerdimensionellt samtal om religionens betydelse i mötet med nya världar. Samtalet äger rum i Café Sirius, Science Fcition Bokhandelns eget nördcafé.

Vad händer i mötet med utomjordiskt liv? Vilken roll har religion i mötet med nya världar och vad händer med identitet och självförståelse? Just dessa frågor kommer vår panel diskutera kring i detta mångdimensionella programpunkt. Det blir ett samtal där fokus ligger på berättelser om mötet med det med okända, utomjordiska kulturer och civilisationer och vilken roll religionen spelar i science fiction, som i till exempel Star Trek och The Sparrow.

Evenemangets panel består av prästen Maria Bergius (Göteborgs Domkyrka/Svenska kyrkan), litteraturprofessorn Yvonne Leffler (Institutionen för litteratur, idéhistoria och religion, Göteborgs universitet) samt bokhandlaren Glenn Petersén (Science Fiction-bokhandeln). Moderator: Johannes Gustafsson

Café Sirius har sin servering öppen under hela evenemanget och du är varmt välkomna att köpa något att äta eller dricka under kvällen. Du får inte ta med egen mat eller dryck in i lokalen.

Datum: 
torsdag, april 20, 2023
Butik: 

Prenumerera på våra nyhetsbrev