Julspel till kampanjpris

Publicerad: Onsdag, 23 november 2022

Snart är det jul! Det bästa med helgen är spelandet, timslånga sessioner proppade med te och lussekatter. Lagom till helgen erbjuder vi bra pris på några av de bästa och mest populära spelen. Ta en titt – här finns något för alla.

FLYKT UNDAN MÖRKRET – Ensamma vargens första soloäventyr
En rollspelsliknande upplevelse att njuta ensam i fåtöljen. Flykt undan mörkret är första delen i Joe Devers fantastiskt framgångsrika serie med soloäventyr. Följ Ensamma vargens kamp mot Mörkermästarna, en paragraf i taget. Vid slutet av varje avsnitt väljer du vilken väg genom handlingen du vill följa, något som gör att boken kan ”läsas” flera gånger.

MYSTERIUM PARK – kortspel med bildtolkning
Nöjesfältet Mysterium Parks tidigare direktör har försvunnit under mystiska omständigheter. Efter försvinnandet har konstiga saker börjat inträffa på nöjesfältet, och ni är övertygade om att det spökar. För att lösa mysteriet måste ni tolka visioner och lista ut vad som egentligen hände. Ni har sex nätter på er. Mysterium Park har hämtat spelmekaniken från seansspelet MYSTERIUM, men med sitt lite snabbare tempo och enklare regelverk är det en variant av spelet Mysterium som också passar lite yngre spelare, utan att tumma på underhållningsvärdet.

UNLOCK! KIDS – regler på svenska
Ett barnspel i Unlock-familjen, ett antal spel med Escape Room-tema. Det gäller att lösa koder, lägga samman ledtrådar och klura ut gåtor. Unlock! Kids innehåller 3 berättelser med 2 äventyr och kräver till skillnad från originalspelet ingen app för att kunna spelas. Från 6 år. 1-4 spelare. Speltid 20-60 minuter.

ZOMBIE KIDZ EVOLUTION – regler på svenska
Zombier har invaderat er skola och fastän er svenskalärare ibland gör livet svårt för er vill ni inte få gympasalen eller biblioteket förstört! Alla andra flyr stället så det är upp till er att rensa ut dessa monster! Zombie Kidz Evolution är ett spel som utvecklas och innehåller mer för varje spel ni spelar och varje hjältedåd ni lyckas med. Så småningom får ni nya förmågor, men zombierna kommer också att bli våldsammare. Från 7 år. 2-4 spelare. Speltid 5-15 minuter.

ROOT – ett sjukt snyggt brädspel
I skogen har Marquise de Cat börjat roffa åt sig stora arealer för avverkning, och med det kommer industrialiseringen närmare för var dag. Skogens andra fraktioner slår bakut och försöker hindra utvecklingen. Root är i grunden ett strategiskt krigsspel likt ett (mycket!) mer komplext RISK. Du har dina pluppar på spelplanen som ska röra sig från område och område och ta över delar av kartan från dina motspelare på olika sätt. Tärningar avgör eventuella strider. Det som skiljer Root från övriga spel i genren är att i alla andra spel har de olika spelarna liknande förutsättningar, även om de kan skilja sig lite. Inte i Root. Här har de olika spelarna radikalt olika regler att följa, olika mängd pluppar att skyffla runt och olika sätt att förflytta sig, kriga och få poäng. Läs en längre text om spelet här. Från 14 år. 2-4 spelare. Speltid en timme och uppåt.

AZUL – regler på svenska
En svenskspråkig utgåva av spelet där det gäller att lägga det vackraste kaklet. Ett antal kakelläggare har fått i uppdrag att smycka väggarna i det storslagna Alhambrapalatset. 2-4 spelare från 8 år. Speltid 30-40 minuter.

7 WONDERS ARCHITECTS – regler på svenska
Du har endast ett mål: Bygg ett underverk så storslaget att det sätter ditt spår i historien. Ditt arv står på spel! 7 Wonders Architects spelas över flera turer. På din tur väljer du ett av tre kort. Dessa kort representerar olika karaktärer som hjälper dig att samla resurser för att bygga ditt underverk, göra vetenskapliga upptäckter eller till och med strida mot dina grannar. Spelet tar slut när ett underverk är färdigbyggt. Få mest poäng för att vinna spelet! 2-7 spelare. Speltid 25 minuter.

EXIT – ÖDESTUGAN
Mitt ute i ingenstans, långt från bebyggelse och mobiltäckning, går bilen sönder. Som tur är hittar ni en ödestuga i skogen där ni kan tillbringa natten. Men nästa morgon går dörren inte att öppna och det sitter järngaller för fönstren. På ett bord ligger det en mystisk bok och en underlig snurrskiva...
Ett Escape Room-spel ni kan spela hemma! En unik och oförglömlig spelupplevelse. Lös alla uppgifterna tillsammans så snabbt som möjligt. Lyckas ni ta er ut ur den mystiska ödestugan? OBS! Det här spelet kan bara spelas EN GÅNG. Under spelets gång kommer ni att riva, vika och skriva på spelmaterialet. 1-6 spelare. 60-120 minuter. Svårighet 3/5.

EXIT - FARAOS GRAV
Ytterligare ett EXIT-spel på svenska. Utflykten till Konungarnas dal är höjdpunkten på er resa till Egypten. Under rundvandringen hamnar ni dock på efterkälken och går vilse i de mörka, vindlande korridorerna. Rätt vad det är står ni i en gravkammare. På golvet ligger en dammig anteckningsbok och en uråldrig snurrskiva. Pötsligt glider den tunga stendörren igen bakom er... OBS! Det här spelet kan bara spelas EN GÅNG. Under spelets gång kommer ni att riva, vika och skriva på spelmaterialet. 1-6 spelare. 45-90 minuter. Svårighet 4/5.

EXIT: LORD OF THE RINGS - SHADOWS OVER MIDDLE-EARTH
Ett sprillans nytt EXIT-spel på engelska. Ni är hobbitar utsända av Gandalf för att lösa pussel och gåtor som kan hejda Saurons framfart i Midgård. OBS! Det här spelet kan bara spelas EN GÅNG. Under spelets gång kommer ni att riva, vika och skriva på spelmaterialet. 1-4 spelare. Speltid 45-90 minuter. Svårighet 2/5.

STARTER SET till Dungeons & Dragons
Dragons of Stormwreck Isle heter den nya startlådan till rollspelet Dungeons & Dragons. I boxen finns ett häfte med förenklade regler som gör att ni snabbt kommer igång, fem färdiga rollpersoner, sex tärningar och ett äventyr som låter er utforska den mystiska ön Stormwreck Isle och det gamla drakkriget som har format ön. Äventyret är ovanligt välgjort för att ingå i en startlåda och rekommenderas varmt!

STARTER SET till Call Of Cthulhu 7th Edition
Vid sidan av Dungeons & Dragons (som står i en klass för sig) är Call of Cthulhu förmodligen världens mest kända och populära rollspel. De två spelen kompletterar varandra på ett utmärkt sätt. Där D&D bjuder på action och äventyr i en spännande fantasyvärld utspelar sig Call of Cthulhu i vår verklighet, i ett 20- och 30-tal där fasor från bortom stjärnorna prövar rollpersonernas psykiska hälsa. Startlådan innehåller allt du behöver för att spela, inklusive ett soloäventyr och flera mindre handlingar. Många kvällars spel i en låda.

NELLY RAPPS ROLLSPELSBOK FÖR MONSTERAGENTER
Ett rollspel för de yngsta. Spela rollspel med Nelly Rapp! Velmas vattenland är hemsökt av spöken, troll och bäckahästar och ser du inte upp riskerar du att trollbindas av den opålitliga Näcken. I egenskap av monsteragent skapar du din egen berättelse med hjälp av tärning, spelledare och spelkompisar. Bekämpa läskiga varelser och lös kluriga uppdrag för att komma vidare. Med tydliga instruktioner och ett första färdigskrivet äventyr blir du en fullfjädrad rollspelsexpert.

NORDISKA VÄSEN – rollspelet
Ett rollspel som tar avstamp i Johan Egerkrans fantastiska bok om nordiska väsen. Spelet har skrivits av Nils Hintze och utspelar sig i en mörk och gotisk version av svenskt 1800-tal. Vindpinade vidder täcks av ändlösa skogar, och ett fåtal städer står likt upplysningens ensliga fyrbåkar en föraning om den stundande industrialiseringen. På landsbygden härskar fortfarande den gamla tron. Där vet folk vad som döljer sig i mörkret. De vet att dessa varelser måste blidkas. Fruktas.

PLAYER’S HANDBOOK till Dungeons & Dragons
Den viktigaste av de tre regelböckerna till världens största och populäraste rollspel. Här hittar du regler för att skapa en rollperson, alla grundläggande regler och utrustningslistor. Ska du börja spela på allvar, kanske efter att ha prövat på startlådan, är den här boken ett måste.

DUNGEON MASTER’S GUIDE till Dungeons & Dragons
Spelledarens bok innehåller tips på hur du skapar äventyr och länkar ihop dem till större kampanjer, hur du anpassar motståndet så att strider blir roliga och lagom farliga, regler för fällor och resor genom vildmarken. Boken är inte lika nödvändig för spelet som Player’s Handbook, men de flesta skaffar den ganska snart. Den underlättar spelledarens arbete.

MONSTER MANUAL till Dungeons & Dragons
Den tredje grundregelboken till rollspelet kräver ingen närmare presentation. Här beskrivs monster och varelser som äventyrarna möter (och ofta sticker svärdet i). Allt från ilskna grävlingar till drakar och demoner.


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev