Årets manga!

Publicerad: Fredag, 20 december 2019, Skribent: Jenny

2019 års lista med läsvärd och uppmärksammad manga!

Jojo's Bizarre Adventure Diamond is Unbreakable Vol 1 av Hirohiko Araki
Jojo's Bizarre Adventure Diamond is Unbreakable Vol 1 av Hirohiko Araki Fjärde generationens JoJo gör entré i fortsättningen på den märkliga släktens lika märkliga äventyr. I det här avsnitten av mangaserien med sin blandning av action, otroliga karaktärer, humor, övernaturliga krafter och skräck handlar det om Joseph Joestars okände son och de mystiska händelserna i hans hemstad.
Läs recension på ComicBookBin.

Witch Hat Atelier 1 av Kamome Shirahama
I Cocos värld måste man födas med magiska krafter om man vill bli häxa, och hon blev till sin stora sorg inte det. När hon en dag tjuvkikar på en häxa som utför magi leder det till en rad katastrofala händelser, men också en chans för henne att ta reda på den verkliga sanningen om att lära sig magi. En utsökt tecknad manga för alla åldrar.
Läs recension på Anime UK News.

Beastars vol 1 av Paru Itagaki
En tänkvärd och introspektiv berättelse om konflikter mellan instinkter och behov och att leva i ett samhälle. I en värld som befolkas av människodjur måste herbivorer och karnivorer samexistera i alla delar av samhället. Det innebär att livet på en vanlig gymnasieskola för med sig stora spänningar och misstro mellan de olika grupperna. När en herbivor på Cherryton Academy blir mördad och uppäten misstänker herbivorerna naturligtvis genast att den stora skräckinjagande vargen Legoshi är förövaren. Men under ytan är inget vad det först verkar.
Läs recension på Comics Beat.

Magus of the Library 1 av Mitsu Izumi
Magi och bibliotek i en fantasyvärld inspirerad av miljöerna i Tusen och en natt. Den utstötte alvpojken Theo drömmer om att resa till Det Stora Biblioteket som är hela världens nav för lärdom. När en bibliotekarie och hennes följe anländer till hans lilla by förändras hans liv för alltid.
Recension på Anime UK News

Poe Clan av Moto Hagio
Den klassiska vampyrmangan av den legendariska tecknarern Moto Hagio i nyutgåva. Den har inspirerat otaliga efterföljare i de gotiska skräck och romantiska mangagenrerna. I ett sagoinspirerat Europa bor klanen Poe i på ett sönderfallande gods som omgärdas av ett hav av rosor. De är ”vampirnellas” som livnär sig uteslutande på blod och te och är i ständig fara från solljus, arga pöblar, och existentiell ångest. Edgar, den mest hänsynslöse av dem alla, förvandlades när han var alltför ung och är dömd att förbli en späd och vacker yngling i all evighet.
Recension från Otaku USA Magazines.

Junji Ito Story collection: Smashed av Junji Ito.
Tretton mardrömsberättelser av skräckmästaren Junji Ito. Med precisa och utsökta penseldrag skapar han fasansfulla berättelser som garanterat hemsöker dig resten av ditt liv. Få författare har en lika stor förmåga att förvrida vardagen till en krälande mardröm befolkad av ofattbara monster.
Recension på Comics Beat.

Skull-Face Bookseller Honda-San Vol 1 av Honda
Skelettet Honda jobbar på mangaavdelningen i en helt vanlig japansk bokhandel, och måste tampas med alla dagliga besvär och glädjeämnen som det medför. Stor igenkänningshumor för alla som jobbar i bokhandel, men funkar säkert fint för de som handlar i en också.
Recension på Comics Beat

Lyckans knappnål av Hisae Iwaoka
En ny hjärtevärmande och humoristisk serieberättelse med övernaturliga undertoner av Hisae Iwaoka som tidigare har gett oss Drömmarnas djup och Aomanjuskogen. Hennes verk utövar en imponerande attraktionskraft med en kombination av oskuldsfullhet och bisarrt innehåll som tar läsaren mot okända men fascinerande platser. Kei Yano och Yuka Mikumo driver en butik respektive ett kafé som ligger i samma byggnad. Yuka har känslor för Kei och han har kanske börjat få upp ögonen för henne, men allting är inte alltid så lätt. Och sedan har vi förstås de där spökena, deras skyddsandar, som vill hjälpa dem .

THE GRAND DARK av Richard Kadrey
En prisbelönt självbiografisk manga. Akiko hade planer på att bli en populär mangatecknare redan i gymnasieåldern, men för att lyckas behövde hon bli en mycket skickligare tecknare. En hårdnackad svärdssvingande lärare som inte bryr sig om manga blir hennes oväntade räddning.
Recension Comics Beat

10 dance av Inouesatoh
Passionerad romantik när de två skickligaste männen i tävlingsdansens värld faller för varandra! Shinya Sugiki är den obestridde härskaren inom traditionell modern dans och Shinya Suzuki den latinamerikanska dansens okrönte kung. För att bemästra de tio danserna perfekt måste de då lära sig varandras områden, och vad är mer naturligt än att söka upp den bäste?
Recension i OtakuUSA magazine.

The Rose of Versailles vol 1 av Riyoko Ikeda
Den klassiska dramatiska mangan som utspelar sig några år innan franska revolutionen och handlar om Marie Antoinette och hennes beskyddare, Oscar Jarjays, en kvinna som uppfostrats som man. Mangan har inspirerat en hel generation mangatecknare och har ett enormt inflytande i mangans historia. Dueller, baler, tragedi, och romantik i en praktfull inramning.
Recension från Comics Beat.

Go with the clouds, North-by-Northwest, 1 av Aki Irie
Kei Miyama är bara sjutton år och har tre hemligheter: han kan tala med bilar, han har svårt för vackra kvinnor, och han jobbar som privatdetektiv. På Island. Han får bland annat leta upp en bortsprungen hund och hjälpa en kvinna att återförenas med en man hon fallit för vid första ögonkastet, allt med hjälp av sin kära bil Djimni. Men det mysterium som Kei allra helst vill lösa har en mycket mer personlig karaktär: hans egen yngre brors försvinnande.
Recension på Otaku USA Magazine.

Mob Psycho 100 av ONE
Mob är blyg och tafatt, men bakom hans alldagliga yttre döljer sig enorma mentala krafter. Charlatanen Reigen vet hur detta ska utnyttjas, och hur försiktig man måste vara när Mobs mentala tålighet når 100% och alla spärrar brister. En manga om oväntad vänskap i en skruvad värld.
Recension på Anime UK News.

The Drifting Classroom Perfect Edition Vol 1 av Kazuo Umezu
Den klassiska skräckmangan från 1972 som inspirerat bland annat den moderna skräckens mästare, Junji Ito.## Efter en våldsam jordbävning förflyttas en låg och mellanstadieskola till en förödd värld där inget utom monster längre tycks leva. Kvarlämnade familjer och vänner sörjer medan eleverna och lärarna måste kämpa mot både inre och yttre faror. Men finns det en väg tillbaka?.
Recension på Otaku USA Magazine.

Saint Young Men 1 av Hikaru Nakamura
Jesus och Buddha tar semester från frälsandet av mänskligheten. I skepnad av två unga killar hyr paret en lägenhet i Tokyo. Vardagshumor blandad med religiösa funderingar. Livet i 2000-talets Japan är knivigare än man kan tro för de två gudomligheterna. De är dessutom rätt olika. Jesus älskar alla och allt - han är en hängiven shoppare. Buddha har en mer sparsmakad attityd till tillvaron, men gillar manga.
Recension på Anime News Network.


Kommentarer

Nyhetsbrev