Kan du inte läsa det här mejlet? Du kan läsa det på nätet

Science Fiction Bokhandeln

Veckans nyhetsbrev 2 november 2018     

Podcasts!

Denna vecka kan vi tipsa om två podcasts! Vår egen har kommit med ett nytt avsnitt som heter Djävlar, helvete och satan, och förutom att låta som något vad man säger när man slår i lilltån i ett stolsben är det ett perfekt hösttema där vi tillsammans med bland andra Mike Carey gräver i varför vi fascineras så av ondskan.

Vårt andra tips är Sveriges radios ny podcastserie Smittan.   Det är en apokalyptisk thriller i åtta avsnitt och skildrar ett splittrat svenskt samhälle där en pandemi får huvudpersonen Linneas tillvaro att rasa samman när hon av rädsla för sitt liv inte vet vem hon kan lita på.

Veckans tips är Runequest: Roleplaying in Glorantha

Den nya versionen av det klassiska rollspelet i en mytisk fantasyvärld med drag av bronsålder och religiösa konflikter inspirerade av Michael Moorcocks idéer om lag och kaos.

RuneQuest: Roleplaying in Glorantha dök upp i rollspelsvärlden första gången för nästan fyrtio år sedan, men med uppdaterade regler och system är det ett  lika vitalt och dynamiskt spel idag som tål att (åter)upptäckas av både gamla och nya spelare.

Läs mer

Skyward
av Brandon Sanderson

Mänskligheten är besegrad och nästintill utrotad. De få som finns kvar har hittat en tillflyktsort på en planet långt från jorden. De utsätts konstant för attacker av mystiska skepp. Spensa drömmer om att bli pilot. När hon upptäcker ett uråldigt skepp får hon plötsligt chansen att göra drömmen till verklighet.

Läs mer

Rejoice
av Steven Erikson

En first encounter-roman från författaren till  Malazan Book of the Fallen. En utomjordisk AI har skickats till solsystemet för att föra tre avancerade civilisationers talan. Den har ett viktigt uppdrag - att rädda jordens ekosystem. Och det största hotet mot jordens biosfär är inte helt oväntat mänskligheten.

Läs mer

Someone Like Me
av M R Carey

Liz Kendall skulle aldrig göra en fluga förnär. Hon är en ömsint person hängiven till att ge sina barn ett tryggt hem, oavsett vad som än händer. Hon har dock en annan sida. En mörk och våldsam sådan som gör det som krävs för att få sin vilja genom. När den här sidan tar över blir konsekvenserna ödesdigra.

Läs mer

Hjältarna Väg
Helmgast: Hjältarnas tid

Vågar du vandra på Hjältarnas väg? I Hjältarnas väg ligger fokus på rollpersonen, med fler möjligheter när rollpersonen skapas och med utveckling bortom färdighetsvärdena.

Läs mer

Coin Purse Mermicorno
av Tokidoki

Bejaka det härliga i livet med denna skimrande myntbörs i plast och konstläder med dragkedja och Tokidoki-mönster.

Läs mer

Overwatch 2019 Wall Calendar
av Blizzard

Pryd väggen med bilder från ett av de mest älskade spelen just nu, och håll samtidigt koll på ditt schema så du vet när du har tid för spelkvällar!

Läs mer

Happiness vol 8
till Star Wars

Makoto Okasaki lever ett trist liv fyllt av små förnedringar tills han en dag möter en tunn, blek flicka som attackerar honom, dricker hans blod, och ger honom ett val som förändrar honom för alltid.

Läs mer

Death Star Pet Cave
till Star Wars

Katt? Hund? Porg?
Oavsett vilken Sidekick du har behöver den sitt eget "evil lair" att spana ut från och vad passar bättre än sin egen dödsstjärna? Nä just det.

Läs mer

Assassins Creed Origins vol 1
av Anne Toole & PJ Kaiowa

Egypten är ett splittrat land, Roms politik har spritt sig över Medelhavet och alla måste välja underkastelse eller motstånd. Mitt i detta upptäcker Aya att hämnden de tagit på deras son leder mot en hemlighetsfull orden vars mål är att kontrollera Egypten.

Läs mer

R2-D2 Holiday Pop! Vinyl Figure Bobble Head
Star Wars

Man kan slå bakut över att det dyker upp julprydnader redan nu i november. Eller så kan man helt enkelt kapitulera inför denna bedårande R2D2.

Läs mer

Elevation
av Stephen King

King är tillbaka, denna gång med en hjärtvärmande historia om gemenskap.
 Castle Rock är en liten stad där ryktet sprids fort. Det är därför Scott Cary är mån om att endast dela sin hemlighet med sin vän, doktorn Bob Ellis.

Läs mer

Arkham Horror the Boardgame 3d ed
av Fantasy Flight Games

Är du redo för tentakler och namnlös fasa?
Tredje utgåvan av det klassiska skräckbrädspelet baserat på HP Lovecrafts tjugotal. Samarbeta för att hitta ledtrådar och ta er an hoten från andra dimensioner!

Läs mer

Salvation!

Peter F Hamilton är tillbaka med en ny space opera, Salvation. Den är första delen i en blivande trilogi. Den är riktigt tunn för att vara Peter, bara 500 sidor. Det är dock fem hundra riktigt bra sidor. Boken äger rum i ett nytt universum, så det är ett utmärkt ställe att börja läsa Hamilton på. Likt hans tidigare serier är mänsklighetens världar sammankopplade med tunnlar, fast den här gången bygger de på kvantmekanisk sammanflätning. Det finns väldigt få människor som kan säga exakt vad det är, så det är ett tryggt fenomen att använda i en sf-roman.

Läs mer

Mysrys och höstpyssel!

Välkomna till SF-Bokhandeln denna höstlovsvecka, eller Läslovet som det numera så lämpligt kommit att kallas! Vi har fullt av läsvärda böcker, spel och pyssel med mer eller mindre rysliga inslag som passar bra i det ruskiga höstmörkret inför Halloween/Samhain och Dia de los Muertos/Allahelgonahelgen. För äldre ungdomar och vuxna rekommenderas en resa in i H.P. Lovecrafts vansinnesbringande Cthulhumytos – varför inte genom den nya utgåvan av Cthulhu vaknar med sanslöst snygga illustrationer av konstnären François Baranger?

Läs mer

Alla veckans nyheter hittar du här
SF-Bokhandeln AB - Box 2300 - 103 17 Stockholm
wwww.sfbok.se
Mejla frågor till fragor@sfbok.se
Våra butiker: Västerlånggatan 48, Gamla Stan, Stockholm (tel 08-21 50 52)
Kungsgatan 19, Göteborg (tel 031-730 93 00)
Södra Förstadsgatan 26, Malmö (tel 040-23 05 20)
Vill du inte ha nyhetsbrevet längre? Avboka här.

Facebook Twitter Rss Youtube Instagram