Kan du inte läsa det här mejlet? Du kan läsa det på nätet

Science Fiction Bokhandeln

Veckans nyhetsbrev 13 juli 2018     

En ny roman av Becky Chambers

Nu är det tre år sedan Becky Chambers slog igenom med den mysiga relations-space operan The Long Way to a Small Angry Planet. Den följdes av A Closed and Common Orbit, en mer personlig historia, där en artificiell intelligens söker sin plats i världen. Nu är Chambers tillbaka med en ny roman, och som tidigare byter hon perspektiv och personer, utan att tappa känslan av att vi befinner oss i ett sammanhållet universum. Record of a Spaceborn Few handlar om människor som är ovilliga att släppa kopplingen bakåt mot jorden, trots att flera generationer har passerat sedan exodusskeppen lämnade hemvärlden.

Annars bjuder veckan framför allt på spelnyheter. Störst är ett nytt core set till samlarkortspelet Magic the Gathering, men vi har också fått in flera stora rollspelsnyheter både på svenska och engelska. Läs Daniels presentation av dem här.

Veckans tips är Core Set 2019 till Magic the Gathering

Magic Booster

Från och med i år släpps ett grundset och två stora, fristående set varje år till samlarkortspelet Magic the Gathering. Vi har fått in boosters, planeswalker decks och bundles till det första grundsetet, som består av en blandning av gamla kort och nytryck. Det är särskilt inriktat på att fånga upp nya spelare.

Läs mer
Record of a Spaceborn Few

Record of a Spaceborn Few
av Becky Chambers

Här berättar Chambers om ättlingar till de människor som lämnade jorden för många hundra år sedan, men varit obenägna att inordna sig i den större galaktiska civilisationen.

Läs mer
Dreadful Company

Dreadful Company
av Vivian Shaw

Greta Helsing, de odödas läkare, reser till Paris för att tala på en läkarkongress. Där väntar problem. Den franska huvudstaden hemsöks av en grupp vampyrer, och det här är inga artiga och välklädda blodsugare.

Läs mer
A Reaper at the Gates

A Reaper at the Gates
av Sabaa Tahir

Tredje boken i serien som började med An Ember in the Ashes. Medryckande fantasy som utspelar sig i en brutal värld inspirerad av romerska riket.

Läs mer
Loveless 13

Loveless vol 13
av Yun Kouga

Äntligen kommer fortsättningen på serien om katt­pojkar och magi. Soubi har lockats tillbaka in i relationen med Ritsukas bror Seimei. Men Ritsuka tänker vinna tillbaka mannen som förändrade hans liv.

Läs mer
Sleepy Princess

Sleepy Princess in the Demon Castle 1
av Kagiji Kumanomata 

Människorikets prinsessa är kidnappad av demonkungen! Men allt hon gör är att sova, tills hon får för sig att mota ledan med en uråldrig grimoire. 

Läs mer
Elfquest

Elfquest the Final Quest 4
av Wendy & Richard Pini

Här avslutas den nyritade fortsättningen på paret Pinis klassiska fantasyserie om vargryttarnas äventyr.

Läs mer
Äventyrspaket 3

Äventyrspaket 3
till Symbaroum

De två äventyren denna hårdpärmsinbundna bok knyter på olika sätt an till Solkyrkan och det ambriska folkets andliga konflikter.

Läs mer
unlimited power

Unlimited Power
till Force and Destiny

Mystikernas bok till Star Wars-spelet Force and Destiny. Vi har också fått in Knights of Fate, som riktar sig till Warriors.

Läs mer
The Boundary Beyond

The Boundary Beyond
till Arkham Horror Card Game

Andra delen i The Forgotten Age, en expansionsserie till kortspelet i H P Lovecrafts skräckvärld.

Läs mer
Gameboy keps

Skärmmössa Gameboy

Svart keps med grå skärm och med ett märke i form av en klassisk Gameboy på framsidan. Fler kepsar hittar du bland veckans nya prylar.

Läs mer
Ticket to Ride New York

Ticket to Ride New York
med svenska regler 

En snabbspelad Ticket to Ride-variant i det stora äpplet. Kan du hitta den snabbaste vägen genom stan?

Läs mer
Infinity War Figure

Infinity War Mini Figures
4 slumpmässiga

9 cm höga figurer av Iron Man, Spider-Man, Doctor Strange och Thanos. Vi kan inte garantera en viss figur.

Läs mer

Scandi Fiction

Vi får ofta frågan i våra butiker om science fiction, fantasy och skräck av svenska författare, översatt till engelska. Något vi självklart tycker är väldigt roligt. Den här veckan har vi därför valt att lyfta fram just det. Fantastik översatt till engelska, skriven författare både från Sverige och våra nordiska grannländer.

Läs mer

Fredagen den 13:e-läsning

I dag är det fredagen den 13:e, ursprungligen en otursdag, men sedan början av 80-talet allmänt firad som Jason Voorhees-dagen. En vacker sommardag som denna lämpar sig ju dessutom utmärkt för en utflykt till badsjön med påföljande slashermord. För att komma i stämning har vi samlat ihop tips på några nya, heta skräckromaner.

Läs mer

Alla veckans nyheter hittar du här
SF-Bokhandeln AB - Box 2300 - 103 17 Stockholm
wwww.sfbok.se
Mejla frågor till fragor@sfbok.se
Våra butiker: Västerlånggatan 48, Gamla Stan, Stockholm (tel 08-21 50 52)
Kungsgatan 19, Göteborg (tel 031-730 93 00)
Södra Förstadsgatan 26, Malmö (tel 040-23 05 20)
Vill du inte ha nyhetsbrevet längre? Avboka här.

Facebook Twitter Rss Youtube Instagram