Kan du inte läsa det här mejlet? Du kan läsa det på nätet

Science Fiction Bokhandeln

Nyhetsbrev 18 maj 2018     

Dräktparader den 26 maj!

Nästa lördag, 26 maj, har vi dräktparader i anslutning till alla våra tre butiker. Traditionen kan härledas tillbaka till nittiotalets fantasyfestival som startade -97 och hade en dräktparad. Sen dess har främst vår göteborgsbutik plockat upp facklan och de senaste åren haft en årlig parad sen 2013. Malmö har varit med de två senaste åren och i år går en parad av stapeln även i huvudstaden, efter två års uppehåll. Dagen firas i nära anslutning till 25 maj, som är ett fyrdubbelt firande: Glorious Revolution of the Twenty-Fifth of May (från Terry Pratchetts Discworld), Towel Day (till minne av Douglas Adams Hitchhiker’s Guide to the Galaxy), och årsdagen av urpremiären av Star Wars!

I Göteborg är det en kostymtävling före de som vill klockan 12-13 på Götaplatsen, i Stockholm kommer vi att utse vinnare bland de som vill vara med och tävla på picknicken.  

För mer information se respektive event för Göteborg, Malmö och Stockholm!

Klä upp eller ut dig och häng med!

Veckans tips är Arkham Horror: The Forgotten Age

The Forgotten Age

Bege er på en vetenskaplig expedition till regnskogarna i södra Mexico. Er uppgift är att utforska en uråldrig och bortglömd stad. En stad som ruvar på hemligheter som kan rubba tiden själv! Två äventyr är inkluderade, de går att spela individuellet eller fungera som början till en ny kampanj.

Läs mer
Hellboy

Hellboy: The Seed Of Desctruction
av Mike Mingola

Sagan om Hellboy börjar här i denna vackert illustrerade samlingsvolym. Historierna presenteras kronologiskt och är både skrivna och tecknade av Mingola själv. 

Läs mer
Walock Holmes

Walock Holmes: My Grave Ritual
av G S Denning 

I denna omtolkning av världens mest berömda detektiv, den mindre talanfulle Warlock Holmes, bjuds det på all från demoner till kalkoner som, tillagade till trots, vägrar dö. 

Läs mer
Nightflyers

Nightflyers and other stories
av George R R Martin

Nio misanpassade akademiker är påväg mot det kända universumets utkant. Där stöter de på en mystisk utomjordisk art. Flera sci-fi noveller av Martin här samlade i en volym.  

Läs mer
Printer's devil court

Printer's Devil Court
av Susan Hill

Ryslig spökhistoria från författaren bakom Woman In Black. I de kalla korridorerna under bårhuset utförs mörka expriment med döden. Studentet Wesley blir indragen, något som kommer påverka hela hans liv.

Läs mer
Goldfisch

Goldfisch
av Nana Yaa

För fiskarpojken Morrey Gibbs är de muterade odjur som invaderat hans värld de enda problem han måste tampas med. Allt han rör vid blir nämligen till guld och guldkalsonger är dessvärre inte världens mest bekväma plagg.   

Läs mer
Beast Awakens

The Beast Awakens
av Joseph Delaney

En mystisk dimma har omslutit Storbrittanien. Ödet för den som fastnar i dimman är döden eller bli förvandlad till ett fasansfullt monster. När den unge Crafty blir kallad till slottet börjar ett äventyr han aldrig ens kunnat drömma om. 

Läs mer
Topiary

Topiary 
brädspel

Fint brädspel där det gäller för spelaren att plasera sina spelpjäser så att de får så fin utsikt över trädgården som möjligt. Under spelets gång läggs nya kort ut och trädgården växer. 

Läs mer
POPvinyl Lando

Lando Calrissian
Pop! Vinyl

Galaxen mest självsäkra gambler. Föredetta ägare till Millenium Falcon, framtida borgmästare i Cloud City. Här i stiliserad version  från filmen Solo: A Star Wars Story.  

Läs mer
Telltale heart miniature

Telltale Heart miniature edition
av Edgar Allan Poe

Den klassiska novellen av Edgar Allan Poe kommer här i miniformat komplett tillsammans med ett fint litet modellhjärta.

Läs mer
Röde Baroenen

Röde Baronen 1-3
av Pierre Veys & Carlos Puerta

De tre första delarna av serien om den kända stridspiloten från första världskriget här samlade i en och samma utgåva. Händelser från kriget fritt återberättde och vackert illusterade. 

Läs mer
Shuri

Black Panther: Shuri - Deadliest of the Species
av Reginal Hudlin

När Black Panther hamnar i koma måste hans yngre syster Shuri axla manteln som pantern. Hon sätts snabbt på prov då ett nytt hot gäckar på horisonten. Den onde Morlun!

Läs mer
Devilman

Devilman: The Classic Collection vol 1
av Go Nagai

Horder av ondskefulla demoner bryter sig fria från sina bojor och återvänder till jorden för att härska över mänskligheten. Allt hopp vilar nu hos den godhjärtade Fudo Akira!

Läs mer

T-shirts i sommarvärmen!

tshirt

Vi har precis hunnit till mitten av maj och redan nu har vi knockats av årets första värmebölja. Plötsligt(äntligen!) var det dags att hänga in, och glömma, allt vad vinterkläder heter och plocka fram t-shirtsen och kortbyxorna. Vi tipsar är om en handfull av de många t-shirts vi har i vårt sortiment!

Läs mer

Bröderna Lejonhjärta

I veckan släpptes en nyutgåva av Astrid Lindgrens klassiska fantasyroman. Denna gång är boken fylld av vackra illustrationer, dova och avskalade i tonen, tecknade av den svenske konstnären Jesper Waldersten. Nyutgåvan är reslutatet av det sammarbete Waldersten inledde med regissören Tomas Alfredson inför nyfilmatiseringen av boken.

Läs mer

Alla veckans nyheter hittar du här
SF-Bokhandeln AB - Box 2300 - 103 17 Stockholm
wwww.sfbok.se
Mejla frågor till fragor@sfbok.se
Våra butiker: Västerlånggatan 48, Gamla Stan, Stockholm (tel 08-21 50 52)
Kungsgatan 19, Göteborg (tel 031-730 93 00)
Södra Förstadsgatan 26, Malmö (tel 040-23 05 20)
Vill du inte ha nyhetsbrevet längre? Avboka här.

Facebook Twitter Rss Youtube Instagram