SF-Bokhandeln

VECKANS NYHETSBREV 26/6 2020

Sommarspela!

Går det att ha för många tärningar? Självklart inte! Vi har fyllt vårt sortiment med nya tärningset. Blända dina medspelare med prismorna som bildas när ljuset träffas kristallen i setet "Semi-Precious Gemstone Dice Rainbow Crystal". Eller njut av den iriserande effekten hos månstenen i setet "Semi-Precious Gemstone Dice Opalite Engraved". Du finner dessa tärningar, och många fler, på vår hemsida:  Låt tärningarna rulla!🎲

Vi har dessutom en tävling där du kan vinna ”Harry Potter - Magisk stickning”, den svenska utgåvan av den officiella Harry Potter-stickboken på vår facebooksida!

Veckans tips är The Fall of Gondolin

Nu har The Fall of Gondolin kommit ut i pocket! Boken har tillkommit genom en varsam redigering av en av Tolkiens Lost Tales, de berättelser Tolken skrev innan Sagan om Ringen kom till och som sedan lade grunden för Silmarillion. Boken har redigerats av Tolkiens son Christopher, som varit den som gått igenom alla text hans far lämnade efter sig och tidigare redigerat The Children of Hurin, Beren & Luthien, Silmarillion, The History of Middle Earth bland annat. Boken har illustrerats av en av de mest populära Tolken-konstnärerna Alan Lee, som också finns representerad i årets Tolkienkalender. The Fall of Gondolin berättar om en av alvernas mäktigaste städers uppgång och fall, och Tolkien läste den högt för Exeter College Essay Club redan 1920.

Läs mer

Grävlingen
249:-
av Fredrik P. Winter

Fredrik Winter har skrivit en debutroman med en sakta krypande skräckkänsla. Det börjar som en deckare med lite skandi noir-känsla, men efter hand blir skräckelementen mer påtagliga och boken blir svår att lägga ifrån sig.

Läs mer

Bittermarken
259:-
Svärdets sång

Vad kan du ge mig? Jag är den ende som kom tillbaks, mina fränder ligger döda under isen. De bittra orden viskades fram från Korlis plågade strupe. Så vad ger du mig som lön för mödan? Vad är fyra äventyrares liv värt?

Läs mer

Kalles Ankas Hamlet
419:-
av Disney

Disneyserierna har en lång tradition av parodier på klassiska romaner. Därför lanserar vi nu denna bokserie, som samlar många av de bästa parodierna med Kalle Anka och våra andra hjältar i huvudrollerna.

Läs mer

Higemanjyu Kuromame Slippers
299:-

Mjuka, fluffiga tofflor i form av den svarta katten Kuromame. Med dessa på fötterna har man det perfekta sättet att påbörja eller avsluta sin dag! Eller varför inte ha dem hela dagen?

Läs mer

Alphabet Squadron: Shadow Fall
139:-
en Star Wars-roman

Alphabet Squadron är åter på jakt, och behöver en ny ledare. Major Keize verkar vara den perfekta kandidaten men skenet bedrar.

Läs mer

The Art of The Last of Us   Part II
379:-
konstbok

Det hyllade tv-spelet har fått en uppföljare, och i den här konstboken kan du ta del av allt fantastiskt arbete som lagts ned för att få fram det nya mästerverket.

Läs mer

Baker Street Irregulars - Stand Alone Expansion
449:-
detektivspel

Fristående spel där 1-8 spelare hjälper Sherlock Holmes i London 1880.

Läs mer

Exhalation
139:-
av Ted Chiang

Från den prisvinnande författaren till Stories of Your Life and Others komemr nu hans andra novellsamling fylld med idéer och sense of wonder.

Läs mer

Road Brothers Stories
99:-
Mark Lawrence

En novellsamling med tio berättelser från The Broken Empire, som handlar om Jorg och hans resande bröder.

Läs mer

D&D i böckernas värld

På jakt efter inspiration inför nästa Dungeons & Dragons-kampanj? Känns det svårt att sno ihop en bra karaktär utan vidare? Låt dig inspireras. Förra veckan tipsade jag om böcker med karaktärer från ”grundklasserna” – fighter, rogue, wizard och cleric. Här följer övriga stora klasser. Vi börjar med de heliga krigarna.

Läs mer

Personalen sommartipsar!

Solen skiner och värmen sänker sig över Sverige. Det är dags att dra sig in i ett skuggig grotta med en trave böcker och drömma sig bort till mindre soliga nejder. Här är en samling lästips från oss på SF-Bokhandeln! Fler tips, och samma tips med trevligt småprat och motivationer, hittar du i vårt senaste podcastavsnitt. Lyssna på det här!

Läs mer

En båt kom från Japan

Vår senaste sändning från Japan har äntligen landat på svensk mark! Skeppet har kommit lastat med söta mjukisar, nyckelringar, konstböcker, strumpor, pussel, pennskrin och förstås alldeles för mycket att räkna upp. Vårt lager av allt Ghibli fylls på vilket ju är roligt nu när filmerna åter finns i tryck i Sverige.

Läs mer

Stiftelsen blir tv-serie

Ingen annan sf-författare har skänkt lika många idéer och troper till sf-genren som Isaac Asimov. Utan den planettäckande staden Trantor hade knappast Linda och Valentins Galaxity sett dagens ljus. Liftarens Guide till Galaxen är en blinkning till Stiftelsens Encyclopedia Galactica.

Läs mer

 ALLA VECKANS NYHETER HITTAR DU HÄR

SF-Bokhandeln har butiker i Stockholm, Göteborg och Malmö
www.sfbok.se - fragor@sfbok.se

Våra butiker: Västerlånggatan 48, Gamla Stan, Stockholm (tel 08-21 50 52)
Kungsgatan 19, Göteborg (tel 031-730 93 00)
Södra Förstadsgatan 26, Malmö (tel 040-23 05 20)

Vill du inte ha nyhetsbrevet längre? Avboka nyhetsbrevet.

 

Kan du inte läsa det här brevet? Läs det på nätet

Youtube Facebook Twitter Instagram Rss