Kan du inte läsa det här mejlet? Du kan läsa det på nätet

Science Fiction Bokhandeln

Veckans nyhetsbrev 8 mars 2019     

Internationella kvinnodagen

Här är en boklista sammanställd inför internationella kvinnodagen - en feministisk dag för att uppmärksamma ojämställdhet och problem som uppkommer genom de krav och förväntningar som finns beroende på genus, könstillhörighet och sexualitet. Vi har samlat ett gäng feministiska böcker som både inspirerar och reflekterar. Vissa lägger fokus på intressanta tankar kring genus, vissa handlar om personer som bryter sig ur stereotyper. Det är en blandning av helt aktuella böcker som och klassiker av de som banade vägen.

Några andra boklistor vi samla tips på är klassiker, årets bästa böcker 2018, Hugo-vinnare genom åren, Nebulavinnare genom åren, Halloween-tips för läskig höststämning, och HBTQ-läsning!

Veckans tips: Wingspan

Wingspan är ett vackert och välkonstruerat brädspel där du ska  locka de mest ovanliga fåglarna till ditt område. Du kan vara en till fem spelare, och du spelar som en fågelsentusiast som med hjälp av att kombinera olika metoder ska få fåglar som med en kedjereaktion ger mest poäng i slutet av fyra rundor.
Spelet har hyllats unisont i spelvärlden både för design och innehåll!

Läs mer

The True Queen
av Zen Cho

Uppföljaren till den fantasiska historiska romanen Sorcerer to the Crown. Här handlar det om hur en ung kvinna utan minnen av sitt förflutna dras in i intriger som rör både England under tidigt 1800-tal och älvornas rike.

Läs mer

Detective Comics: 80 Years of Batman Deluxe Edition
av DC Comics

DC publicerade första Batman-äventyret 1939, och snart fyller serien 1000 nummer. Det firas med den här samlingen  av de mest tongivande äventyren genom åren.

Läs mer

Suicide Club
av Rachel heng

I en nära framtid har forskningen tagit ett avgörande framsteg: odödlighet är nu en realitet men bara för dem som förtjänar den. De kallas lifers: De som tränar, övar yoga, dricker hälsosamma juicer och går och lägger sig i tid.

Läs mer

Fallout 111 Cable Guy
figur

Låt Vault Boy hålla din telefon eller handkontroll medan den laddas! Det här är en ca 20cm hög figur som kommer med en 2 meter lång USB-kabel, och som är stor nog att kunna hålla de flesta smartphones, en PlayStation4-kontroll, eller en XboX One-kontroll medan den laddas.

Läs mer

Ciaphas Cain: Choose Your Enemies
Warhammer 40.000

Kommissarie Ciaphas Cain är tillbaka. Han gör slut på kaoskultister på en gruvvärld och finner spår som tyder på att korruptionen kan ha spritts till fler världar. Kanske är Ironfound i fara.

Läs mer

The Light Brigade
av Kameron Hurley

Ljusbrigaden kallas soldater som kämpar mot Mars och återvänder förändrade. De transkriberas till ljussignaler för att skickas genom rymden och till interplanetära slagfält. Ingen kommer tillbaka oförändrad. De som överlever lär sig att hålla sig till uppdraget - oavsett vad som väntar ute på slagfältet.

Läs mer

Gräns
på dvd och bluray

Tina är tullpolis med ett sjätte sinne för att peka ut smugglare. Det är nästan som om hon kan lukta sig till när någon döljer något. Men när den mystiska Vore kliver av färjan så tvivlar hon för första gången på sin instinkt. Hon anar att han döljer något, men kan inte sätta fingret på vad.

Läs mer

RPG Set Metal Glow in the Dark - Druid's Blaze
tärningar

Nu har vi fått in ett gäng olika lyxigt välgjorda tärningset i metall, med extra snygg design från Oakie Doakie Dice, bland annat några varianter som lyser i mörker.

Läs mer

Titan Shade
av Dan Stout

En noirdeckare från den smutsiga fantasystaden Titanshade.
Carter utreder grova våldsbrott i Titanshade, en storstad gödd av pengar från oljeindustrin, som nu är på fallrepet. Hoppet står till möjliga investeringar från en grupp hemlighetsfulla amfibier, "squibs".

Läs mer

Pusheen Pusheenosaurus Powerbank
av Claire Belton

Katten Pusheen lajvar inte bara dinosaurie, den vikarierar även som Power bank och hjälper dig att ladda upp din mobil vid behov. Mycket hjälpsamt av dig Pusheen.

Läs mer

Smoke in the Sun
av Renée Ahdieh

En ung kvinna i det medeltida Japan har förklätt sig till man och anslutit sig till ett banditgäng. Nu måste hon möta det förflutna hon flydde från för att rädda den hon älskar.
Del 2 av 2 i serien Flame in the Mist

Läs mer

Tolkien River Elves Illustration Journal
av JRR Tolkien

The Bodleian Library gör vackra anteckningsböcker i hög kvalitet och nu har vi fått in några med fantastiska motiv från JRR Tolkiens Sagan om ringen-böcker.

Läs mer

Metro

Dataspelet Metro Exodus har nyligen  och som alltid när ett nytt Metro-spel dyker upp på marknaden stiger intresset för romanerna spelen bygger på. De är ryskt skitiga men märkligt frejdiga pojkäventyr som berättas i rappt tempo och med mycket fantasi och berättarglädje. Vilket gör att läsare som  vill ha mer ofta har svårt att hitta något som fyller samma läsbehov. Jag går också bet på frågan, men jag kan såklart tipsa om böcker som har delar gemensamt med Metro-böckerna.

Läs mer

Captain Marvel

Filmen Captain Marvel med Brie Larson i huvudrollen går upp på biograferna idag. Recensionerna jag läst har varit positiva och tycker att filmen är en fin blandning mellan rymdaction och spiondrama. Den utspelar sig på 90-talet, innan de andra Marvel-filmerna som kommit de senaste åren, och har gissningsvis inte mycket med kommande Avengers: Endgame att göra bortsett den obligatoriska eftertext-scenen. Men vem är den här Captain Marvel , egentligen?

Läs mer

Alla veckans nyheter hittar du här
SF-Bokhandeln AB - Box 2300 - 103 17 Stockholm
www.sfbok.se
Mejla frågor till fragor@sfbok.se
Våra butiker: Västerlånggatan 48, Gamla Stan, Stockholm (tel 08-21 50 52)
Kungsgatan 19, Göteborg (tel 031-730 93 00)
Södra Förstadsgatan 26, Malmö (tel 040-23 05 20)
Vill du inte ha nyhetsbrevet längre? Avboka här.

Facebook Twitter Rss Youtube Instagram