Kan du inte läsa det här mejlet? Du kan läsa det på nätet

Science Fiction Bokhandeln

Veckans nyhetsbrev 17 maj 2019     

Paraderna!

Nästa helg, närmare bestämt lördagen 25 maj, har vi nördparader i Göteborg, Malmö och Stockholm! I Göteborg är det hela sju år sen den första paraden gick av stapeln och nu för tiden har vi i anslutning till alla våra butiker.

Det blir heldagsfiranden med rabatter i butikerna, och massa saker som händer i anslutning, med olika spännande program i de olika städerna så gå in och titta på eventet för din närmaste parad!

Veckans tips: RuneQuest RPG

Runequest är tillbaka! Ett av de äldsta och bästa rollspelen har släppts i en ny upplaga. Mycket har onekligen ändrats sedan det först dök upp 1978, men det mesta är sig ganska likt. Jag spelade första gången Runequest i början av åttiotalet. Då var det andra upplagan av spelet som gällde. Redan då fascinerades jag av den mycket speciella spelvärlden. Tidigare hade vi mest spelat AD&D, Traveller och Gamma World. Runequest var ett mycket annorlunda spel. Världen var unik, en blandning av keltisk och grekisk mytologi, med drag hämtade från de amerikanska urinvånarnas myter och legender. Allt placerat i en magisk bronsålder. Striderna var dödliga, med rustningar som skyddade mot skada och stridsmagi som alla kunde kasta.

Läs mer

The War Within
av Donald Stephenson

Del 2 av 2 i serien Great God's War
Tjugo år har gått sedan prins Bifalt av Belleger återfann Det sista förvaret och den magiska skatt som dolts där. Nu hotar det krig som många väntat på att bryta ut.

Läs mer

Tintin - raket som lyfter
skulptur

Den ikoniska rödvitrutiga  rymdraketen från Tintin på månen är redo att lyfta! Denna hela 43 cm höga raket i resin kommer med numrerat äkthetsintyg i snygg låda.

Läs mer

Magic For Liars
av Sarah Gailey

I Magic for Liars möter klassisk fantasy spännande noir när Ivy Gamble, som fötts utan några spår av magiska krafter, och aldrig saknat dem (om man ska tro henne själv iallafall), dras in i ett mordfall.

Läs mer

Darkness at the Edge of Town
Stranger Things-roman

Julen 1984 vill Jim Hopper tillbringa en stilla helg tillsammans med Eleven, men adoptivdottern har andra planer. Hon hittar en kartong märkt "New York" i källaren och börjar ställa svåra frågor till Jim.

Läs mer

Triumphant
av Jack Campbell

Del 3 av 3 i serien The Genesis Fleet.
Flera år har gått sedan Rob Geary och Marine Mele Darcy ledde försvaret av nybyggarvärlden Glenlyon. Men allt är långtifrån frid och fröjd.

Läs mer

Foundryside
av Robert Jackson Bennett

Första delen i ny tjuvfantasy-trilogi.

Sancia Grado är en skicklig tjuv, en av de bästa. Hon har siktet inställt på en välbevakad lagerlokal i Tevannes hamnkvarter, ett lämpligt objekt för någon med hennes talanger.

Läs mer

Bobby Love
av Marina Nilsson

Sexroboten Bobby Love är Swerotica AB:s mest populära produkt. Cathrine betar systematiskt av hans funktioner och väcker sin kvinnliga sexualitet ur dvalan. Men hon anar inte att hon samtidigt övervakas av tillverkaren och blir en bricka i maktspelet på företaget, där de kommersiella spelreglerna tänjer på etikens ramar.

Läs mer

Redemption
av Stephen Baxter

Bältet har byggts för att bevara xeeleesamhället intakt i en fjärran framtid, när mörk energi måste användas för att hålla civilisationen levande. Men Bältet har också dragit till sig andra arter. Poole, Miriam och deras reskamrater måste överleva mötet med artefaktens invånare innan Poole kan söka upp den xeelee som lät föröda jorden.

Läs mer

Infinity Gauntlet Collectors Pins Pack
från Marvel Avengers

Låt inte Thanos ha de snygga stenarna för sig själv! Använd dem i pin-form, och handsken, för att pryda din jacka, väska, eller andra textilier. Vi har även fått in snygga metallpinspins från Black Panther och Justice League!

Läs mer

JinbeSan Little Whale's Mom Plush: Small Super Soft
av San-X

Supermjuk och supergullig rosa  gosedjursval från japan! Storlek 120x160x190mm

Läs mer

#Stolt - Lajvantologi
från RFSL

Antologin STOLT är en samling korta, interaktiva upplevelsescenarion som du kan bygga rollspel och lajv kring, samt information om den historiska bakgrunden.

Läs mer

Shazam: The Monster Society of Evil
av Jeff Smith

Föräldralösa pojken Billy Batson upptäcker att han genom att säga SHAZAM! förvandlas till en fullvuxen superhjälte. En bra kraft att ha, när jorden hotas av slemma monster! 

Läs mer

Rick och Morty kommer tillbaka!

Äntligen har Adult Swim gått ut med datumen för nya säsongen av bästa sf-tvserien just nu, Rick and Morty! Serien har gjort sig känd för både sin höga manuskvalitet och sin o-er-hört långa produktionstid (kan eventuellt finnas en korrelation här, hmmm) och det har varit mycket spekulationer om hur långt det dröjer innan vi får mer och nu vet vi!

Läs mer

Nytt avsnitt av podden!

Avsnitt 55: Kan jag bara få veta vem som dör? Hur skrivs egentligen kvinnor i fantastiken, och har något förändrats sedan Ripley? Åsikterna är många, så för säkerhets skull är vi idag fyra personer som avhandlar ämnet. Resten av programmet ägnar vi åt Avengers Endgame, och lyckas faktiskt prata om filmen utan avgörande avslöjanden i tre hela minuter!

Läs mer

Alla veckans nyheter hittar du här
SF-Bokhandeln AB - Box 2300 - 103 17 Stockholm
www.sfbok.se
Mejla frågor till fragor@sfbok.se
Våra butiker: Västerlånggatan 48, Gamla Stan, Stockholm (tel 08-21 50 52)
Kungsgatan 19, Göteborg (tel 031-730 93 00)
Södra Förstadsgatan 26, Malmö (tel 040-23 05 20)
Vill du inte ha nyhetsbrevet längre? Avboka här.

Facebook Twitter Rss Youtube Instagram