SF-Bokhandeln

VECKANS NYHETSBREV 16/4 2021

Vetenskapsfestivalen

Varje vår äger Vetenskapsfestivalen rum i Göteborg, en gratis festival där forskare, visionärer och allmänhet möts. Eftersom science fiction är en idéernas och framtidsdrömmarnas litteratur, brukar vi hänga med på ett hörn via vår podcast och event i vår Göteborgsbutik.

I år flyttar blir festivalen helt digital och har temat LEVEL UP, som de olika deltagarna fått tolka fritt. Vår poddredaktions tankar snurrade direkt till spel av olika slag och efter intensiva diskussioner om hur mycket vi egentligen hinner prata om på 45 minuter, bestämde vi oss för att fokusera på rollspel. Idag vid elva diskuterade vi hur du kan öka ditt eget rollspelande och sätta fart på fantasin i ”Livepodd – levla upp ditt eget rollspelande”. Snart kommer det  sändas i våra vanliga poddkanaler men du kan se och lyssna redan nu!

 Andra programpunkter som är lite lagom science fiction-klingande är samtalen Från dystopi till utopi, Skyskrapor i demokratier och diktaturer, Ghosts in the Machine och Popular Culture: Myths and media literacy

Järnulven av Siri Pettersen

Juva är av blodläsarsläkt men har svurit på att aldrig bli som dem. Hon hatar dem och allt de står för, de hyllas för att de kan se in i framtiden, men egentligen är de bara svindlare som utnyttjar folks rädslor. Men när familjen hotas dras Juva in i jakten på blodläsarnas arv: en hemlighet som en gång förändrade världen och som kan komma att göra det igen. För att överleva måste hon konfrontera barndomsminnet som hon har kämpat hela livet för att glömma - den gången hon såg djävulen.

Läs mer

Vindsjäl & Itras by

Nyinkomna rollspelet Vindsjäl känns på många sätt som en frisk fläkt. Det är ett fantasyspel med tyngdpunkten på utforskande. Så långt inte så nytt, men det är väldigt färgglatt och livfullt, och den europeiska medeltiden är utbytt mot ett potpurri av sydamerikanska, sydostasiatiska och nya zeeländska influenser.

Läs mer

Cirkeln firar 10 år

För tio år sedan vände vi för första gången blickarna mot Engelsfors, en bruksortshåla omgiven av djupa skogar. Här fann sex vanliga gymnasietjejer varandra och så började en ovanlig resa under den blodröda månen, för både De Utvalda och alla oss som följde dem på vägen.  Med inspiration av Twin Peaks och Buffy, men med stark egen röst, fick vi moderna häxor i ett Sverige vi kände igen.

Läs mer

Hugonomineringarna

Nomineringarna till Hugo-priset 2021 är nu släppta! Detta litteraturpris inom fantastikens område räknas, tillsammans med Nebula- och World Fantasy, till det störste en roman eller novell kan få. Årets vinnare har inte utsetts än, men nominationerna en bra vägledning om man vill hitta ny läsning.

Läs mer

Rysk LotR hittad

En filmatisering som sändes på rysk tv i början av nittiotalet har återfunnits i arkiven och någon ädel vardagshjälte har digitaliserat och lagt upp den till allmän beskådan. Bitvis mer som filmad teater, och med riktigt mycket vaselin på linsen kan man väl säga att den fyller en annan funktion än Peter Jacksons moderna klassiker. Se och njut!

Läs mer

Trans Wizard Harriet Porber är tillbaka

Den oefterhärmlige Chuck Tingle är tillbaks, men en sprakande och queer Potter-parodi: Trans Wizard Harriet Porber and the Theater of Love! Vem är Chuck Tingle, vad är Harriet Porber och varför är det en ödla och ett flingpaket på omslaget undrar du kanske? Häng då med på en hejdlös historia, som bara i yttersta korthet kan sammanfattas här…

Läs mer

Don’t Toy With Me, Miss Nagatoro

Nu är det vår och körsbärsträden blommar (i alla fall söderöver). Men med detta kommer ny anime att slå ner i Japan, så varför inte förbereda oss för det med att läsa upp oss på mangorna de bygger på först? Vi börjar med Don’t Toy With Me, Miss Nagatoro. Nyfiken på vad detta är? Låt mig berätta.

Läs mer

Tales From the Umbrella Academy 1 You Look Like Death
219:-
av Gerard Way

Följ Klaus när han blivit utkastad från akademien i den första spin-offen till Umbrella Academy.

Köp

Ultra Detail Figure Nintendo Series 4 Link
265:-
samlarfigur

Figurin föreställande Link från The Minish Cap. Figuren är gjord i PVC och är cirka 7 cm hög.

Köp

Norse Mythology vol 1
339:-
av Neil Gaiman

Neil Gaiman är tillbaka i serievärlden. Seriealbumet tolkar hans bästsäljande bok som i sin tur är tolkningar av de gamla nordiska gudasagorna om Asarna..

Köp

The Rose of Versailles Vol 4
499:-
av Riyoko Ikeda

I många långa år har vi saknat denna klassiker på engelska men förra året kom den äntligen till de väntande fansen. Och den har sannerligen varit värd att vänta på!

Läs mer

Brinn!
249:-
av Sisela Lindblom

Sisela Lindbloms nya bok Brinn! är en historisk roman som utspelar sig i nuet. I händelsernas centrum står Lisbet Carlsdotter, ett av de mest aktiva vittnena i de stockholmska häxprocesserna.

Köp

Assassins Creed Valhalla Jigsaw Puzzle Fortress Assault
315:-

1000 bitar episk Eivor på plundrartur på landet.

Köp

 ALLA VECKANS NYHETER HITTAR DU HÄR

SF-Bokhandeln har butiker i Stockholm, Göteborg och Malmö
www.sfbok.se - fragor@sfbok.se

Våra butiker: Västerlånggatan 48, Gamla Stan, Stockholm (tel 08-21 50 52)
Kungsgatan 19, Göteborg (tel 031-730 93 00)
Södra Förstadsgatan 26, Malmö (tel 040-23 05 20)

Vill du inte ha nyhetsbrevet längre? Avboka nyhetsbrevet.

 

Kan du inte läsa det här brevet? Läs det på nätet

Youtube Facebook Twitter Instagram Rss