Kan du inte läsa det här brevet? Du kan läsa det på nätet.

Veckans nyhetsbrev
19 januari 2018

Carl Johan De Geer och Jan Lööf signerar i Stockholm

Med anledning av att Carl Johan De Geer släpper sf-romanen Tellussyndromet kommer han till vår butik i Stockholm och signerar och tar med sig omslagsillustratören Jan Lööf, som även signerar sina klassiska serier ochbilderböcker! De båda har sammarbetat tidigare och gett ut klassiska barnboken Ernies bilar. Båda har varit verksamma inom barnkulturen, De Geer med klassiska Tårtan och Lööf har gjort ett av åttiotalets mest älskade barnprogram Skrot-Nisse.

Med Tellussyndromet har Carl Johan De Geer skrivit en roman för fantasy- och -science fictionnördar, i samma anda som Douglas Adams och Neil Gaiman. Vi får följa huvudpersonen CJ under några ovanliga och surrealistiska dagar i Stockholm. Han funderar över sin tid här på jorden och njuter av det han gillar mest: Att umgås med sin fru Marianne och att studera arkitektur, men när hans kropp tas över av utomjordingen Ho-Jaj blir det inte som han har tänkt sig. Hans sprängskiss över Riksdagshuset intresserar Säpo och han dras in i ett hisnande äventyr med kopplingar till Slussen-renoveringen, matlagningsprogram med dödlig utgång, evighetsmaskiner och övernaturliga krafter.

Veckans tips är Trudvang Chronicles

Elysium Fire

Trudvang Chronicles är RiotMinds nya engelskspråkiga utgåva av det nu klassiska svenska rollspelet i vad som väl får kallas John Bauer-vikingainspirerad miljö. Trudvang föddes som ny kampanjvärld till Drakar och Demoner (2000), men utvecklades snart till ett spel med egen identitet. Arvet från DoD lever kvar, så tillvida att reglerna fortfarande är en färdighetsbaserad variant av Basic Roleplaying (BRP). Vad som skiljer ut Trudvang från mer allmänna fantasyvärldar är dels utseendet, med professionell formgivning och murriga illustrationer av bland andra Paul Bonner och Alvaro Tapia - men även världsbygget och dess fokus på att stå med fötterna på jorden, den shamanistisk magin, de många olika trossystemen, och ett allmänt tonläge riktat mot natur och mystik snarare än grottgångskravlande.

Läs mer
Tokyo Ghoul: re

Hogwarts Battle Coop Game
Harry Potter-spel

Samarbetsspel för 2-4 spelare. Slå er samman för att skydda Hogwarts från onda krafter.

Läs mer
Orange Future

The Hazel Wood
av Melissa Albert

En mörk saga med drag av Alice i Underlandet, skriven för 2000-talets läsare. Magiskt, gotiskt och farligt.

Läs mer
Grodformar

Spiderman/Deadpool vol 4
från Marvel

Spidey och Deadpool gör slapstick som få andra, bortsett då kanske från Slapstick själv...

Läs mer
Tokyo Ghoul: re

Darkness Falling
av Ian Douglas

En oväntad tidsresa transporterar mer än en miljon jordbor långt in i framtiden. Andra delen i Andromedan Dark.

Läs mer
Orange Future

Frau Faust vol 3
av Kore Yamazaki

Legenden om Faust är vida känd, men i verkligheten är Faust en kvinna som är på rymmen med sin homunculusbetjänt.

Läs mer
Grodformar

Själarnas bibliotek
av Ransom Riggs

En pojke med övernaturliga krafter. En armé av livsfarliga monster. Ett avgörande slag om de besynnerliga barnens framtid.

Läs mer
Tokyo Ghoul: re

My Hero Academia
mugg

Vit porslinmugg med heltäckande tryck från My Hero Academia. Midori ya och hans klasskamrater står uppställda i skoluniform.

Läs mer
Orange Future

Walkaway
av Cory Doctorow

I en framtid som ligger runt knuten har makt och medel koncentrerats till en mikroskopisk del av jordens befolkning

Läs mer
Grodformar

Child of a Mad God
av R.A Salvatore

Första delen i en ny fantasyserie från en av genrens mästare. Om barbarer och häxor, magi och maktkamp.

Läs mer

Battle Angel Alita

Battle Angel Alita, eller Ganmu (pistoldröm) som den heter i original, av Yukito Kishiro är ju nästa japanska serie att få en Hollywoodversion, och i och med det kan vi räkna med att en hel del ny uppmärksamhet riktas mot originalet! Deluxeversionen kom nyligen ut, och nu i veckan fick vi in första delen av Battle Angel Alita Mars Chronicle 1 som berättar den sanna historien om Alitas barndom på Mars.

Läs mer

The Shape of Water

Regipriset på Golden globe-galan gick till Guillermo del Toro för The Shape of Water, en av vårens mest emotsedda filmer. Det är en historia som på papperet ser ganska osannolik ut som succéfilm: en städerska på en topphemlig forskningsanläggning under kalla kriget förälskar sig i en mystisk amfibievarelse, kidnappad av regeringen någonstans i Sydamerika.

Läs mer

Alla veckans nyheter hittar du här

SF-Bokhandeln AB
 - Box 2300 - 103 17 Stockholm
wwww.sfbok.se
Mejla frågor till fragor@sfbok.se

Våra butiker:
Västerlånggatan 48, Gamla Stan, Stockholm (tel 08-21 50 52)
Kungsgatan 19, Göteborg (tel 031-730 93 00)
Södra Förstadsgatan 26, Malmö (tel 040-23 05 20)

Vill du inte ha nyhetsbrevet längre? Avboka här.

Facebook Twitter Googleplus Linkedin Rss Pinterest Youtube