Kan du inte läsa det här mejlet? Du kan läsa det på nätet

Science Fiction Bokhandeln

Veckans nyhetsbrev 18 februari 2019     

Äntligen bokrea!

Den 26:e februari är det dags för en årets absoluta höjdpunkter, bokrean! Som vanligt har vi plockat bland våra hyllor och ordinarie sortiment för att kunna erbjuda en rea fylld med science fiction, fantasy och skräck.

I våra butiker i Stockholm och Göteborg öppnar vi redan 08:00, i Göteborg även kafét med morgonkaffe och fika på Sirius! Vi är sedan öppna som vanligt till 19.00

I Malmö är det samma fina reapriser, dock ordinarie öppettid kl. 10.00-18.30.

På hemsidan kommer du från och med idag 18 februari kunna förboka utvalda större reatitlar. Alla beställningar skickas 26/2, när rean startar och det är även då hela vår reakatalog kommer upp på hemsidan.

Vi samarbetar i Stockholm med Espresso House Västerlånggatan. Visa upp ditt bokrea-kvitto under den 26/2, så får du 20% rabatt på en varm dryck!

The Crimes of Grindelwald 129:-

I julas var det premiär för den andra delen i filmserien Fantastic Beasts and Where to Find Them. Handlingen tar vid precis där  förra filmen slutade. Efter det att den onde trollkarlen Gellert Grindelwald arresterats i New York lyckas han fly. Han rekryterar fler och fler följare med syfte att skapa en armé av trollkarlar och häxor som ska härska över de utan magi. I ett försök att stoppa honom tar Albus Dumbeldore hjälp av sin föredetta elev, Newt Scamander. Scamander antar uppdraget helt ovetandes om de faror som väntar. Här återfinns J.K. Rowlings orginalmanus till filmen.

Läs mer

Korta svar på stora frågor 129:-

En av vår tids största och mest inflytelserika astronomer lämnade oss allt för tidigt i mars förra året. Under sin livstid blev Stephen Hawking ständigt frågad om universums stora mysterier. Han bestämde sig därför samla sina svar på ett och samma ställe. Här återfinns svar på frågor så som:  Hur uppstod universum? Kommer mänskligheten att överleva? Finns intelligent liv utanför vårt solsystem? Kommer den artificiella intelligensen bli smartare än vi? Allt formulerat på det där pedagogiska och lättförståeliga sätt Hawking var mästare på. 

Läs mer

Eld & Blod - del 1
av George R. R. Martin

Eld och blod skildrar början av  draksläkten Targaryens rika historia med legenden om Aegon Erövraren, skaparen av Järntronen, och fortsätter sedan genom generationerna - hela vägen till inbördeskriget som splittrade riket.

Läs mer

All the Birds in the Sky
av Charlie Jane Anders

Patricia har förmågan att prata med djur, Laurence är uppfinnaren bakom tidsmaskinen som för en två sekunder bak i tiden. Tillsammans måste de kämpa för att rädda världen.

Läs mer

The Left Hand of Darkness
av Ursula K Leguin

På planeten Winter är alla varelser androgyna och antar  antingen manligt eller kvinnligt kön under särskilda förutsättningar. Människan Genly kommer till planeten i hopp om att bygga en allians.  

Läs mer

Vuxenpoäng är en Myt - En Sarah's Scribbles-samling
av Sarah Andersen

Det här är boken för oss som inte kan sluta undra precis när man blir vuxen, med serier som handlar om alla slags hemskheter och pinsamheter en ung människa av i dag kan råka ut för.

Läs mer

Oathbringer
av Brendan Sanderson

Tredje delen i den Sandersons populära seroe Stormlight Archive. Stormen återuppväcker de en gång fredliga parshmen, som upptäcker att de förslavats av människor under flera tusen år. Kaladin Stormblessed försöker varna sin familj för hotet, men tvingas snart inse att parshmens ilska är helt berättigad. 

Läs mer

Snow Crash
av Neal Stephenson

Grundkurs i nittiotalets bästa, häftigaste och mest betydelsefulla science fiction-bok: Berättelsen om Hiro Protagonist, cybersamuraj, frilanshackare och högteknologiskt pizzabud, och hans äventyr i sökandet efter kopplingen mellan den mänskliga existensen och språket som ett virus från rymden.

Läs mer

Nordiska Myter - Från Yggdrasil till Ragnarök
av Neil Gaiman

När Neil Gaiman presenterar de gamla nordiska gudarna för nya läsare uppstår magi. Möt Oden, Tor, Loke och läs de spännande äventyren från den fornnordiska asatron. Från Yggdrasil och födelsen av de nio världarna till Ragnarök.

Läs mer

Hemmet
av Mats Strandberg

Joel flyttar tillbaka till sin hemstad för att hjälpa sin dementsjuke mamma flytta in på äldreboende. Där träffar han barndomsvännen Nina. Tillsammans måste de ta hand om Joels mamma vars utbrott blir allt mer våldsamma och skrämmande.  

Läs mer

Children of Blood and Bone - Solstenen
av Tomi Adeyemi

Zélie Adebola minns hur det var när Orïsha var ett land som sjöd av magi. Men den hänsynslösa kungen utplånade magin och folket som kunde kontrollera den, och tog ifrån Zélie både hennes mamma och hennes hopp. Tomi Adeyemis debut är tveklöst en framtida klassiker!

Läs mer

Ingen tycker om Goblin
av Ben Hatke

När äventyrare stormar Goblins grotta och försvinner med alla skatterna och hans enda vän så måste han själv ställa allt till rätta. Men först måste han lämna grottan på egen hand och upptäcka hur resten av världen känner inför en goblin.

Läs mer

Revenger
av Alistair Reynolds

Vintergatan har sett mäktiga riken skapas och falla. Planeter har förstörts och återskapats. Men solsystemet består, om än förändrat till oigenkännlighet. I ruinerna efter främmande civilisationer lever mänskligheten vidare, och den är sig lik.

Läs mer

The Mammoth Book of Cthulhu
av Paula Guran

I mer än 80 år har H.P. Lovecraft inspirerat författare, konstnärer och musiker.  I den här samlingen noveller återfinns historier både från välkända, etablerade författare till nya spännande röster. Ett måste för den som någonsin drömt om Lovercrafts mörka och   oändliga universum. 

Läs mer

Alla veckans nyheter hittar du här
SF-Bokhandeln AB - Box 2300 - 103 17 Stockholm
www.sfbok.se
Mejla frågor till fragor@sfbok.se
Våra butiker: Västerlånggatan 48, Gamla Stan, Stockholm (tel 08-21 50 52)
Kungsgatan 19, Göteborg (tel 031-730 93 00)
Södra Förstadsgatan 26, Malmö (tel 040-23 05 20)
Vill du inte ha nyhetsbrevet längre? Avboka här.

Facebook Twitter Rss Youtube Instagram