Kan du inte läsa det här brevet? Du kan läsa det på nätet.

MÅNADENS SF
MARS 2018

Nu avslutas serien om Linux

Maths Claesson, nytillträdd VD här på SF-Bokhandeln sedan trotjänaren Jörgen bestämt sig för att ta ut välförtjänt pension, har skrivit färdigt ungomsserien om Linux som börjar på en skola i rymden och siktar mot stjärnorna. På eftermiddagen lördag 24 mars signerar Maths Pandemi i Stockholmsbutiken.

Vår senaste podcast tar fasta på att det är 200 år sedan Mary Shelley skrev Frankenstein, av många betraktad som den första "riktiga" sf-romanen. Lyssna här på ett avsnitt med monstertema.

Fysikern Stephen Hawking, en man som betydde oerhört mycket  för både science fiction och popularistering av kosmologi och fysik, har lämnat oss. 10 april hålls en Performance Lecture på Dramaten i Stockholm, med anknytning till Hawkings forskning. Ulf Danielsson, författare och professor i teoretisk fysik, berättar om sin forskning och ställer de mest fundamentala och nervkittlande frågorna kring det storslagna, och framför allt, mörka universumet. Läs mer och anmäl dig här.

Månadens science fiction: Pandemi

Pandemi

Maths Claesson presenterar själv sin nya roman Pandemi, sista delen i serien om Linux väg ut i rymden. Den ges ut i en samlingsvolym tillsammans med de två tidigare delarna i serien. Ett smittsamt virus håller jorden i sitt dödliga grepp, miljoner, kanske miljarder människor måste vaccineras och ingen vet när pandemihotet är över.

Läs mer

Rekommenderad science fiction: Avgrund

Avgrund

Jeff Vandermeers Nebulavinnare Annihilation finns nu på svenska. Ni som ännu inte hunnit läsa berättelsen om den olycksaliga tolfte expeditionen till Område X har något att se fram emot. Boken finns förstås också på engelska, och utgör första delen i en fascinerande serie.

Läs mer
Gather the Daughters

Gather the Daughters
av Jennie Melamed

En drabbande och otäck skildring av sektmentalitet och kvinnoförtryck i en sluten gemenskap. Läs Linas text om boken här.

Läs mer
Seven Surrenders

Seven Surrenders
av Ada Palmer

Fortsättningen på den prisbelönta Too Like the Lightning, filosofisk science fiction från ett utopiskt framtida överflödssamhälle som hämtat inspiration från upplysningstidens Europa.

Läs mer
Archangel

Archangel
av Margaret Fortune

Andra delen action-sf-serien Spectre War. Michael Sorenson tillhör Celestial Expanses väpnade styrkor. Han inser när spectres anfaller att två alternativ gives - fly för livet eller dö.

Läs mer
The Last Jedi

The Last Jedi
av Jason Fry

Romanversionen av Star Wars-filmen The Last Jedi. Boken innehåller scener som klipptes ut ur filmmanuset och annat extramaterial.

Läs mer
Phasma

Phasma
av Delilah S. Dawson

Boken om kapten Phasma från Star Wars i pocket. En fiende till Phasma börjar rota i Imperiekaptenens förflutna. Vem är hon egentligen?

Läs mer
New York 2140

New York 2140
av Kim Stanley Robinson

Robinson ger en kaleidoskopisk bild av en framtid där klimat-förändringarna har varit katastrofala, men civilisationen ändå har överlevt. Läs Gunillas presentation här.

Läs mer
Borne

Borne
av Jeff VanderMeer

Den senaste boken av författaren till Avgrund, månadens tips som presenteras här ovan. Biologisk sf om en varelse som är resultatet av mänsklig experimentlusta.

Läs mer
Frankenstein

Frankenstein
av Mary Shelley

I år fyller Mary Shelleys roman om Frankensteins monster 200 år. Den betraktas av många som startskottet för sf-genren och håller för omläsning.

Läs mer
Satellite

Satellite
av Nick Lake

Leo, en gay 15-åring, har växt upp tillsammans med tvillingarna Orion och Libra på rymdstationen Moon 2. Nu ska trion för första gången resa ner till jorden.

Läs mer
Gods, Monsters and the Lucy Peach

Gods, Monsters and the Lucky Peach
av Kelly Robson

Robson blandar klimatfiktion med historisk fantasy och tidsresor.

Läs mer
Händelsehorisonten

Händelse-horisonten
av Balsam Karam

En existensiell och gripande  roman om centrum, förtryck, exil, solidaritet, trauma och förlust - och mötet med ett svart hål.

Läs mer
Pacifica

Pacifica
av Kristen Simmons

Femhundra lyckliga vinnare får lämna sina nedgångna hem och börja ett nytt liv. För bra för att vara sant? Troligen ... Ungdoms-sf från en stormhärjad värld.

Läs mer

Alla sf-nyheter hittar du här

SF-Bokhandeln AB
 - Box 2300 - 103 17 Stockholm
http://www.sfbok.se - fragor@sfbok.se

Våra butiker:
Västerlånggatan 48, Gamla Stan, Stockholm (tel 08-21 50 52)
Kungsgatan 19, Göteborg (tel 031-13 06 70)
Storgatan 41, Malmö (tel 040-23 05 20)

Vill du inte ha nyhetsbrevet längre? Avboka här.

Facebook Twitter Googleplus Linkedin Rss Pinterest Youtube