Kan du inte läsa det här mejlet? Du kan läsa det på nätet

Science Fiction Bokhandeln

Science fiction maj 2018     

Två veckor kvar till Fantastika

15-17 juni hålls årets stora svenska science fiction-kongress i Sickla strax utanför Stockholm. Hedersgäster är M.R. Carey, Ian Watson och Kij Johnson. Carey är förstås mest känd för Flickan med gåvorna, den uppfinningsrika zombieromanen om en liten flicka som kanske bär på boten till epidemin som har förött världen. Kij Johnsons The Dream-Quest of Vellitt Boe var en rolig överraskning när den kom för ett par år sedan - en av de berättelser som på senare år har kommenterat H.P. Lovecrafts arv på ett klurigt och ifrågasättande vis.  Ian Watson, slutligen, är en veteran som har skrivit både tänkvärd sf och Warhammer-romaner.  Läs mer om kongressen här.

Månadens sf är Last Shot

Last Shot

Det här är boken om Han Solo och Lando Calrissian du inte visste att du behövde. Med Solo: A Star Wars Story på biograferna vill Last Shot fylla ut Hans och Landos karaktärer, ge en försmak av deras bakgrundshistoria och göra oss entusiastiska inför filmen. Lyckas den? Ja, säger Liv, det gör den.

Läs mer

Vi rekommenderar The Soldier

The Soldier

Jainteknologin har länge varit ett centralt mysterium i Neal Ashers romaner, och nu får vi till slut svar på en del av våra frågor i romanen Soldier, första delen i en ny trilogi. Vi får följa flera olika personer och AI:ar, både gamla vänner som haimanen Orlandine och nya bekantskaper som ett par gamla kaptener från Spatterjay.

Läs mer
Shattermoon

Shattermoon
av Dominic Dulley

Orrys pappa är kvadrantens halaste bedragare. Han använder Orry och hennes bror Ethan för att lura och råna de rika och mäktiga. Men senaste kuppen går väldigt snett.

Läs mer
The Rise and Fall of DODO

The Rise and Fall of DODO
av Neal Stephenson & Nicole Galland

Tidsresor och magi i ett samarbete mellan sf-virtuosen Stephenson och historieförfattaren Galland.

Läs mer
Pandemic

Pandemic
av A.G. Riddle

Konspirationsthrillern om hur en världsomspännande epidemi decimerar mänskligheten har kommit i pocket. Vi har också uppföljaren Genome i storpocket.

Läs mer
Dogs of War

Dogs of War
av Adrian Tchaikovsky

Rex är genetiskt modifierad för att utkämpa ett smutsigt krig. Han är smart nog att följa order och belönas via implantat när han gör rätt. Vad händer när hans husse grips för krigsbrott?

Läs mer
Metro 2035

Metro 2035
av Dmitrij Gluchovskij

Två år efter att Artiom räddade invånarna från de svarta mutanterna angrips de underjordiska odlingarna av  röta, och ideologiska konflikter hotar att eskalera svälten. Svensk pocket.

Läs mer
13 svarta sagor om superskurkar

13 svarta sagor om superskurkar
Jonny Berg (red)

13 svenskskrivna originalnoveller om superskurkar. En bok i samma serie som 13 svarta sagor om superhjältar och 13 svarta sagor om ond, bråd död.

Läs mer
84 K

84 K
av Claire North

I en framtid där allt kan köpas för pengar och varje mänskligt liv har ett fast pris jobbar Theo på kriminalrevisionsbyrån och bedömer samhällskostnaden för brott.

Läs mer
The Peace Machine

The Peace Machine
av Özgür Mumcu

Turkisk ångpunk! Regimkritiiska journalistien Mumcus debutroman, en ottomansk äventyrshistoria, utspelar sig 1914 när världen står på randen till krig.

Läs mer
The Rig

The Rig
av Roger Levy

AfterLife är en social mediaplattform där användarna ges möjligheten till ett nytt liv efter döden, baserat på hur många röster de kan samla ihop. 

Läs mer
Nightflyers and Other Stories

Nightflyers and Other Stories
av George R R Martin

Alien möter Psycho i en mordgåta på ett hemsökt rymdskepp i Martins novell från 1980. Nu ska den bli TV-serie, och ges därför ut på nytt tillsammans med andra noveller av författaren.

Läs mer
Adrift

Adrift
av Rob Boffard

En grupp turister går ombord på ett skepp vid Sigmastationen, en kombinerad gruvstation och turistmagnet långt ute i djupaste rymden. När stationen sprängs råkar turisterna på drift ute ii tomma rymden.

Läs mer
The Switch

The Switch
av Justina Robson

Ett perfekt samhälle ska upprätthållas. De avvikande måste utrotas. För föräldralösa barn som Nico och Twostar innebär det ett kort och brutalt liv under hårt förtryck.

Läs mer

Alla sf-nyheter hittar du här
SF-Bokhandeln AB - Box 2300 - 103 17 Stockholm
wwww.sfbok.se
Mejla frågor till fragor@sfbok.se
Våra butiker: Västerlånggatan 48, Gamla Stan, Stockholm (tel 08-21 50 52)
Kungsgatan 19, Göteborg (tel 031-730 93 00)
Södra Förstadsgatan 26, Malmö (tel 040-23 05 20)
Vill du inte ha nyhetsbrevet längre? Avboka här.

Facebook Twitter Rss Youtube Instagram