SF-Bokhandeln

SCIENCE FICTION APRIL 2020

SPACE OPERA FÖR ISOLERINGEN

SF-nördar är, som många har påpekat under de senaste veckorna, skapade för isolering. Våra hetaste fantasier handlar om det mest fjärran och öde vi kan föreställa oss - tomma rymden. Men i dystra tider vill vi kanske inte begrunda rymdens tomhet utan hitta något mer uppmuntrande. Den perfekta lösningen är space opera. Fart, fläkt och äventyr i tomma rymden. Ta en titt på vår sida med alla titlar taggade space opera - där finns både gamla och nya godbitar.

De obesuttna av Ursula K LeGuin

“Du kan inte köpa revolution. Du kan inte göra revolution. Du kan bara vara revolution. Revolutionen finns i din ande, eller också finns den ingenstans.” Syndikalistiska förlaget Federativ ger ut Ursula K LeGuins klassiker The Dispossessed, en roman som utforskar den frihetliga socialismen som samhällsmodell.

Läs mer

War of the Maps av Paul McAuley

War of the Maps

Paul McAuleys nya roman utgörs av ett storslaget världsbygge på en konstgjord värld som omsluter en dvärgstjärna och är samtidigt en spännande thriller. Romanen för tankarna till de fantasiska världar som byggdes av Jack Vance och Roger Zelazny.

Läs mer
The Human

The Human
219:-
av Neal Asher

Civilisations-mördande teknologi löper amok och en cyborgkvinna är den enda som kan hejda katastrofen i avslutning på Ashers senaste space opera-serie. Läs Gunillas presentation av första delen i serien här.

Läs mer
The Last Emperox

The Last Emperox
139:-
av John Scalzi

Det interstellära nätet av transportleder bryter samman. Stjärnsystem lämnas isolerade från resten av den mänskliga civilisationen och en brutal maktkamp utryter i det sönderfallande rymdimperiet. Läs Glenns presentation av första boken i serien här.

Läs mer
To Be Taught if Fortunate

To Be Taught if Fortunate
119:-
av Becky Chambers

Chambers blev ett stort namn med The Long Way to a Small Angry Planet, sf med bra känsla för relationer och sublima sammanhang. Det här är en pocketutgåva av hennes senaste roman, som handlar om en astronaut mycket långt från jorden.

Läs mer
Picknick vid vägkanten

Picknick vid vägkanten
69:-
av Arkadij & Boris Strugatskij

Nu finns bröderna Strugatskijs klassiker, som låg till grund för filmen Stalker, i pocket på svenska. Boken som skapade idén om förbjudna zoner!

Läs mer
Efter solen

Efter solen
199:-
av Jonas Eika

Postapokalyptiska noveller av en hyllad dansk författare. "Ryslig spådom om en framtid full av respiratorer", skriver Ulf Olsson i sin recension i Expressen.

Läs mer
Bortförda

Bortförda
125:-
av Oskar Källner & Karl Johnsson

Fantastiskt kul och medryckande space opera på svenska. Första delen i en serie, rikt illustrerad av Karl Johnsson.

Läs mer
Supernova Era

The Supernova Era
139:-
av Cixin Liu

En stjärna har dött och skapat en supernova som dränker solsystemet i dödliga strålningsnivåer. Inom ett år är alla över tretton års ålder döda. Katastrof-sf från författaren till The Three-Body Problem.

Läs mer
Vagabonds

Vagabonds
219:-
av Hao Jingfang

Hundra år efter det marsianska frihetskriget skickas en grupp ungdomar från den röda planeten till Jorden som del i ett diplomatiskt initiativ. Vid hemkomsten får ungdomarna svårt att acklimatisera sig. 

Läs mer
The Redemption of Time

The Redemption of Time
149:-
av Baoshu

I slutet av Kristidens fjärde år bestämde sig den cancersjuke Yun Tianming för att dö. Men döden är ingen befrielse, utan bara första steget på en resa som för honom till fronten i ett tidlöst krig. En bok från samma värld som Cixin Lius The Three-Body Problem.

Läs mer
The Book of Koli

The Book of Koli
119:-
av M R Carey

Utanför den lilla byn Mythen Rood breder vildmarken ut sig, fylld av stryparträd och frön med kraft att döda. Ingen ger sig ut dit. Men Koli har inget val.

Läs mer
The Rise of Skywalker

The Rise of Skywalker
199:-
av Rae Carson

En utökad romanversion av det sista kapitlet i Star Wars-sagan. Det här är alltså filmmanuset omarbetat till bok, men med tillagda scener och handlingstrådar. 

Läs mer
Thrawn

Thrawn: Treason
95:-
av Timothy Zahn

Thrawn kämpar för sin plats i den kejserliga hierarkin, samtidigt som hans skyddsling Eli Vanto återvänder med en varning från hemvärlden i tredje boken om den blåskinnade imperietjänaren.

Läs mer

 ALLA SF-NYHETER HITTAR DU HÄR

SF-Bokhandeln har butiker i Stockholm, Göteborg och Malmö
www.sfbok.se - fragor@sfbok.se

Våra butiker: Västerlånggatan 48, Gamla Stan, Stockholm (tel 08-21 50 52)
Kungsgatan 19, Göteborg (tel 031-730 93 00)
Södra Förstadsgatan 26, Malmö (tel 040-23 05 20)

Vill du inte ha nyhetsbrevet längre? Avboka nyhetsbrevet.

 

Kan du inte läsa det här brevet? Läs det på nätet

Youtube Facebook Twitter Instagram Rss