SF-Bokhandeln

SCIENCE FICTION OKTOBER 2020

SF-klapptips

Det var länge sedan så mycket bra science fiction publicerades på svenska. Ett utmärkt tillfälle att introducera nya läsare till genren, med andra ord. Alla tipsen nedan passar som julklappsböcker. För dem som vill läsa på svenska rekommenderar vi också DE OBESUTTNA av Ursula K LeGuin och DUNE av Frank Herbert, två riktiga klassiker som släpptes tidigare i år. Om en dryg vecka kommer en annan klassiker med tyngd, Octavia Butlers Kindred, en berättelse om det amerikanska slaveriet som på svenska fått titeln TIDENS LÄNKAR. En nyskriven roman på liknande tema är VATTENDANSAREN av Ta-Nehisi Coates. Håll ögonen på vår hemsida för fler tips under veckorna fram till jul.

Köp gärna julklappar på nätet och i god tid. Senast natten mellan 16:e och 17:e december vill vi ha din beställning för att säkert garantera leverans till julafton. 

Nattavaara

Nattavaara

Klimatförändringar och epidemier innebär att södra Sverige har slutat fungera och varje sommar försöker tappra svenskar ta sig över gränsen till Nattavaara, där somrarna är svalare och där det finns möjlighet att arbeta sig till ett medborgarskap i Nordmark – den norrländska republiken med Kiruna som huvudstad. Vi får följa flera olika personer från olika samhällsskikt och platser i Nordmark.

Läs mer

Bärarna

Jessica Schiefauer, författare till Augustvinnande Pojkarna, är aktuell med en ny roman. Bärarna skildrar en värld där en smitta har delat samhället mellan kvinnor och män – bärare och spridare. Maths ställde några frågor till Jessica om romanen.

Läs intervjun

Ministry for the Future

Vad har framtiden i beredskap för oss? Helt säkert en varmare värld med fler och större naturkatastrofer och flyktingströmmar. Vad kan vi göra? Kim Stanley Robinson prövar tanken på ett Framtidsministerium, med uppgift att bevaka framtida generationers rättigheter.

Läs mer
The Human

The Human
139:-
av Neal Asher

Den avslutande delen i Ashers senaste storslagna space opera-trilogi. De civilisations-dödande jain är tillbaka och Orlandine är den enda med kunskap om hur de kan hejdas.   

Läs mer
The Testaments

The Handmaid's Tale-box
269:-
av Margaret Atwood

The Handmaid's Tale och The Testaments, båda Atwoods dystopiska romaner om skräckväldet Gilead, i storpocket i en pappbox.

Läs mer
Berättelser om ditt liv

Berättelser om ditt liv
239:-
av Ted Chiang

Chiangs prisbelönta novellsamling "Stories of Your Life and Others" finns nu på svenska!

Läs mer
Nophek Gloss

Nophek Gloss
129:-
av Essa Hansen

Caidens hemplanet förintas, och med den alla han kände och älskade. Han ger sig ut på en lång färd i jakten på hämnd, ombord på ett mystiskt, besjälat skepp. Hyllad debut: "Som Becky Chambers möter Firefly".

Läs mer
Järnguld

Järnguld
229:-
av Pierce Brown

Tio år efter händelserna i Morgonstjärnan kämpar revolutionens hjältar för att återuppbygga en civilisation som nu är fri från slaveriet. De trodde att ett liv i frihet väntade dem, men de hade fel. Fristående uppföljare till Rött uppror-trilogin.

Läs mer
Gamechanger

Gamechanger
249:-
av L. X. Beckett

"Neuromancer möter Star Trek". Efter en krisartad tid har världen rest sig och juristen Rubi tillhör "revanschens generation". Men kanske är inte världens återhämtning helt problemfri? Ett nytt fall antyder att något inte står rätt till.

Läs mer
Unconquerable Sun

Unconquerable Sun
239:-
av Kate Elliott

Actionfylld space opera om prinsessan Sun som växte upp i skuggan av sin mor och måste slå sig fram i en brutal värld. Prinsessans historia är löst baserad på Alexander den stores liv.

Läs mer
Secret Rendezvous

Secret Rendez-vous
169:-
av Kobo Abe

En man irrar i dagar genom ett labyrintiskt sjukhus dit hans hustru har förts. Absurdistisk roman från 1949.

Läs mer
Goldilocks

Goldilocks
139:-
av Laura Lam

Valerie Black leder en grupp kvinnliga astronauter på färden till en möjligen beboelig planet. De är mänsklighetens sista hopp - men problem tillstöter långt innan de hinner fram.

Läs mer
In the Black

In the Black
249:-
av Patrick S Tomlinson

"Jakten på Röd Oktober i rymden." Kapten Susan Kamala skickas för att undersöka tystnade satelliter vid gränsen för den mänskliga rymden. De får upp spåret efter ett skepp med teknologi som inte verkar helt mänsklig.

Läs mer
Starbreaker

Starbreaker
149:-
av Amanda Bouchet

Uppföljare till Nightchaser, lätt romantisk space opera om en dömd brottsling och en charmig skojare som håller universums öde i sina händer. Tess och Shade är fortfarande på flykt, och läget ser mörkare ut än någonsin.

Läs mer
The Silence

The Silence
249:-
av Don DeLillo

En av de stora amerikanska författarna tar sig an ett klassiskt sf-tema: vad händer om alla ljus plötsligt slocknar och gatorna töms på folk. Observera att det här är en ganska tunn kortroman. 

Läs mer

 ALLA SF-NYHETER HITTAR DU HÄR

SF-Bokhandeln har butiker i Stockholm, Göteborg och Malmö
www.sfbok.se - fragor@sfbok.se

Våra butiker: Västerlånggatan 48, Gamla Stan, Stockholm (tel 08-21 50 52)
Kungsgatan 19, Göteborg (tel 031-730 93 00)
Södra Förstadsgatan 26, Malmö (tel 040-23 05 20)

Vill du inte ha nyhetsbrevet längre? Avboka nyhetsbrevet.

 

Kan du inte läsa det här brevet? Läs det på nätet

Youtube Facebook Twitter Instagram Rss