Kan du inte läsa det här mejlet? Du kan läsa det på nätet

Science Fiction Bokhandeln

Science fiction november 2018     

Bertil Mårtensson (1945-2018)

Författaren och filosofen Bertil Mårtensson har lämnat det jordiska och påbörjat resan ut i rymden, mot fjärran världar, mot oändligheten. Den här lilla spalten är inte rätt forum för att ta Bertils stora betydelse för till exempel svensk science fiction-fandom, eller försjunka i hans författarskap som omfattade science fiction, fantasy och deckare. Men Sf-forum måste nämnas. Jag kommer ihåg hur jag som tonåring hemma i Småland fick en bunt äldre nummer av Sf-forum i posten, ett påkostat och seriöst fanzine där Bertil var medredaktör, och skrev bokrecensioner och artiklar och noveller. Jag läste allt han skrev, som om det hade varit den heliga skrift ... Läs hela Maths dödsruna här

Månadens sf är Salvation

Salvation

Peter F Hamilton är tillbaka med en ny space opera, första delen i en blivande trilogi. Den är riktigt tunn för att vara Peter, bara 500 sidor. Det är dock fem hundra riktigt bra sidor. Boken äger rum i ett nytt universum, så det är ett utmärkt ställe att börja läsa Hamilton på. Likt hans tidigare serier är mänsklighetens världar sammankopplade med tunnlar, fast den här gången bygger de på kvantmekanisk sammanflätning.

Läs mer

Vi rekommenderar Thin Air

Thin Air

Morgan är åter tillbaka där vi gillar honom bäst, med en riktigt hårdkokt SF-bok. Vi är några hundra år fram i tiden och solsystemet befolkas allt mer. Hakan är genetiskt skapad som en problemlösare som väcks ur kryosömn ombord på ett skepp när något går snett. Rädda skeppet är problemlösarens enda order. En dag låter han ett ”problem” överleva, och straffet är att dumpas på Mars och bli av med mycket av kroppens förbättringar.

Läs mer
Uncompromising Honor

Uncompromising Honor
av David Weber

Solarian Leagues mäktiga imperium vacklar, men utgör ändå ett hot mot kungariket Manticore i den 16:e boken om Honor Harrington.

Läs mer
Skyward

Skyward
av Brandon Sanderson

Mänskligheten är näst intill utrotad. De få som finns kvar har hittat en tillflyktsort på en planet långt från jorden. Skyward är en ungdomsroman av författaren till Steelheart.

Läs mer
Red Moon

Red Moon
av Kim Stanley Robinson

I mitten av 2000-talet har människan koloniserat månen, som blir spelplats för konflikter mellan USA och Kina i en tät rymdthriller från författaren till 2140.

Läs mer
The Quantum Magician

The Quantum Magician
av Derek Kunsken

En djärv kupp står i centrum för den här romandebuten av en hyllad novellförfattare. Den kraftigt genmodifierade tjuven Belisarius söker allt större utmaningar och tackar ja till ett omöjligt uppdrag. 

Läs mer
Elysium Fire

Elysium Fire
av Alastair Reynolds

Nu i pocket! En thriller med prefekten Tom Dreyfus från Panoplypolisen i huvudrollen, och delvis en fortsättning på Aurora Rising (tidigare utgiven under titeln The Prefect). Läs en presentation av boken här. 

Läs mer
The Soldier

The Soldier
av Neal Asher

Ashers nya i pocket! The Soldier är första delen i en ny serie fokuserad på jainteknologin, den potentiellt förödande förmänskliga vapentekniken som spelat en stor roll i flera av Ashers Polityböcker.

Läs mer
Suicide Club

Suicide Club
av Rachel Heng

En svensk översättning av Hengs hyllade roman om en framtid där odödligheten är en realitet, men bara för duktiga medborgare. De som inte orkar hålla stilen förväntas dö ...

Läs mer
Soft Matter

Soft Matter
av Pär Karlsson

En engelskspråkig roman skriven av svensken Pär Karlsson. Det handlar om den neurologiska forskningens gränstrakter och möjligheten att lyckas med en hjärntransplantation.

Läs mer
Into the Fire

Into the Fire
av Elizabeth Moon

Uppföljaren till Cold Welcome, som skildrade hur Ky Vatta fick ett kallt mottagande när hon återvände till sin hemvärld. Nu måste hon ta reda på sanningen om dem som försökte ta livet av henne.

Läs mer
Last Shot

Last Shot
av Daniel José Older

Fartfyllt Star Wars-äventyr med favoriterna Han, Lando & Chewie som dras in i jakten på en mystisk och mycket värdefull artefakt. Föremålets skapare, en viss Fyzen Gor, har bestämt sig för att göra slut på Lando.

Läs mer
Rejoice

Rejoice
av Steven Erikson

En first encounter-roman från författaren till fantasyeposet The Malazan Book of the Fallen.  En utomjordisk AI har skickats till solsystemet för att rädda jordens ekosystem under mänsklighetens framfart.

Läs mer
Archenemies

Archenemies
av Marissa Meyer

I uppföljaren till Renegades har Novas dubbelliv plötsligt blivit ännu krångligare. I rollen som Insomnia är hon en fullfjädrad Renegade, medlem i en superhjältegrupp som alla älskar.

Läs mer

Alla sf-nyheter hittar du här
SF-Bokhandeln AB - Box 2300 - 103 17 Stockholm
wwww.sfbok.se
Mejla frågor till fragor@sfbok.se
Våra butiker: Västerlånggatan 48, Gamla Stan, Stockholm (tel 08-21 50 52)
Kungsgatan 19, Göteborg (tel 031-730 93 00)
Södra Förstadsgatan 26, Malmö (tel 040-23 05 20)
Vill du inte ha nyhetsbrevet längre? Avboka här.

Facebook Twitter Rss Youtube Instagram