Kan du inte läsa det här mejlet? Du kan läsa det på nätet

Science Fiction Bokhandeln

Science fiction augusti 2018     

Årets Hugo har delats ut!

Science fiction-världens största pris har delats ut i helgen! Hugo har delats ut årligen sedan 1955 under World Science Fiction Convention (Worldcon), i år i San José, och sen starten utökats till även skräck och fantasy. I år vann The Stone Sky, tredje och avslutande delen av The Broken Earth av N K Jemisin bästa roman. Själv kan jag rekommendera nominerade New York 2140 av Kim Stanley Robinson, eller vår kundfavorit Provinance av Ann Leckie.
För de som är intresserade av Hugons historia har SF-författaren Jo Walton skrivit en bok vid namn The Informal History of the Hugos.

Månadens sf är Record of a Speceborn Few

Record of a Spaceborn Few är tredje delen i Wayfarer-serien, men handlar om nya karaktärer och utspelar sig helt och hållet på den så kallade Exodusflottan, byggd av spillror från jorden. Tanken med flottan var från början var att skapa det ideala, konfliktfria samhället för att undvika sådant som avundsjuka och klasskillnader. Det är ett samhälle byggt på byteshandel och återvinning, där alla är garanterade mat och husrum och bidrar genom att jobba med det som passar dem och för samhällets bästa.

Läs mer

Vi rekommenderar Ball Lightning

Cixin Liu slog igenom ordentligt med sin första engelska översättning Three Body Problem. Det blev både ett Hugo-pris och tidningen Locus pris för bästa roman. Det är därför inte så konstigt att ännu en översättning dyker upp. Denna gång är det en bok som heter Ball Lightning, och den handlar mycket riktigt om klotblixtar. Då vetenskapen inte är helt säkra på hur en klotblixt skapas och hur den fungerar, så är det ju öppet för en SF-författare att spekulera.

Läs mer

Den skenande planeten
av Maja Lundgren

Maja Lundgren är tillbaka med en skruvad framtidsberättelse, präglad av humor och berättarglädje. En Pompeji i science fiction-miljö.

Läs mer

Early Riser
av Jasper FForde

En ny roman från författaren till de humoristiska fantasyböckerna om Thursday Next. Varje vinter försjunker människorna i dvala. Snön lägger sig över hus och åkrar. Ingen människa syns till någonstans... nästan.

Läs mer
Pandemic

Sovande jättar
av A.G. Riddle

Som liten hittade Rose en märklig artefakt. Som vuxen arbetar hon för att lösa föremålets gåta i en bok som kan beskrivas som World War Z möter Däniken.

Läs mer
Dogs of War

Phantom
av Leo Hunt

I City har de allt - solljus, fina jobb, bolagsägda hem mil över den förgiftade jorden. Fyra hundra våningar längre ner, i slummen på botten, bor sextonåriga Nova. Hon är en hacker.

Läs mer
Vox

Vox
av Christina Dalcher

Halva USA:s befolkning tystas när kvinnor inte tillåts använda mer än hundra ord om dagen. Doktor  McClellan tror först inte att den nya lagen kan vara sann. Sånt händer inte här.  Men det är bara början.

Läs mer
13 svarta sagor om superskurkar

Stars Uncharted
Jonny Berg (red)

Ett omaka gäng äventyrare ska bärga ett forskningsskepp med ovärderlig information ombord. Kapten Roystan gör sitt livs fynd när han hittar skeppet Hassim, som borde ha koordinater för outforskade världar ombord.

Läs mer

Austral
av Paul McAulay

Ekopoeterna sprider sin kultur genom dalgångar som friläggs när isen drar sig tillbaka. Austral Morales Ferrado är en "husky", genmodifierad för att tåla kylan vid Sydpolen.

Läs mer

Anarchy
av Megan Devos

Världen är inte vad den har varit. Det finns inga regler, inga myndigheter, ingen som lovar att rädda dig.
Första boken i en Romeo och Julia-serie.

Läs mer

The Great Dune Trilogy
av Frank Herbert

Herberts monumentala verk Dune, Dune Messiah, och Children of Dune i en bunden samlingsutgåva. Obligatorisk läsning.

Läs mer

Näst sista sanningen
av Philip K Dick

Tredje världskriget rasar och jordens yta är en radioaktiv ruin. Överlevarna  tittar dagligen i sina skyddsrum på nyheterfrån förödelsen ovan jord. Men kan de lita på medierna? Eller är hela kriget en gigantiskt bluff, avsedd att hålla dem kvar i bunkrarna? Om så är fallet, vem tjänar på det? Paranoia på hög nivå.

Läs mer

Rogue Protocol
av Martha Wells

Vem visste att en kall mördarmaskin skulle behöva ha så många moraliska dilemman?
Tredje delen i The Murderbot Diaries, där första delen just vann en Hugo för bästa kortroman.
Murderbot fortsätter att navigera sin samtid för att hitta tillbaka till sina förlorade minnen.

Läs mer

One Way
av SJ Morden

Spänningsdeckare på Mars om livstidsdömde fången Frank Kitteridge erbjuds att bli en pionjär på Mars. Företaget som driver fängelset där Frank sitter internerad  ska bygga en bas. Snart börjar interner dö och skadas, och Frank anar att det kanske inte alls bara handlar om olyckor.

Läs mer

Alla sf-nyheter hittar du här
SF-Bokhandeln AB - Box 2300 - 103 17 Stockholm
wwww.sfbok.se
Mejla frågor till fragor@sfbok.se
Våra butiker: Västerlånggatan 48, Gamla Stan, Stockholm (tel 08-21 50 52)
Kungsgatan 19, Göteborg (tel 031-730 93 00)
Södra Förstadsgatan 26, Malmö (tel 040-23 05 20)
Vill du inte ha nyhetsbrevet längre? Avboka här.

Facebook Twitter Rss Youtube Instagram