Serie Wax and Wayne

Återvänd till Mistborn-världen, 300 år senare.
Tre hundra år efter händelserna i Mistborn-trilogin råder nya, modernare tider i Scadrial. Järnvägar kompletterar kanalerna, elektricitet lyser upp gator och välbärgade hem, och de första skyskraporna börjar resa sig mot himlen. Men fastän det nu är vetenskap och teknik som dominerar scenen så har den gamla magin fortfarande en roll att spela. Ute i gränslanden mot vildmarken är den ett oundgängligt redskap för de tappra män och kvinnor som försöker bringa ordning och rättvisa till närmast laglösa territorier.
Waxillium Ladrian var en av dessa män, magikunnig och skicklig med skjutvapen, van vid ett hårt liv efter 20 år i vildmarkerna. Nu tvingar en familjetragedi tillbaka honom till storstaden Elendel, och tillbaka till positionen som högboret familjeöverhuvud. Men snart kommer han att märka att stadens eleganta herresäten och alléer kan vara ännu farligare än vildmarkernas dammiga prärier.
Brandon Sanderson debuterade med Elantris, och med Mistborn-trilogin befäste han sin plats som en av de stora nya författarna inom episk fantasy, en plats som bland annat lett till hedersuppdraget att skriva klart Robert Jordans Wheel of Time. När han nu återvänder till Mistborn-världen är det med smaker av både steampunk och western.

- Texten syftar på första delen i serien.

Bevaka

Du kan bevaka "Wax and Wayne" om du vill få ett mail varje gång det kommer in något nytt knutet till serien.

Prenumerera på våra nyhetsbrev