Serie Tusenårsriket

Författare: Tonny Gullöv


En äventyrssaga för alla som gillar Röde orm, Arn eller tv-serien Vikings.
   Året är 937 och Britannien härjas ännu en gång av danernas plundringståg. Ulv, en uppkäftig och hetlevrad yngling från Cumbria, blir tagen som träl och fastkedjad vid en årbänk på skeppet Havsormen. Där lär han känna den gigantiske mannen Ymer. För att öka Ulvs chanser att överleva bland de hårdföra männen från norr försöker Ymer förgäves få fason på honom, men Ulv vägrar att acceptera livet som träl, vilket nästan kostar honom huvudet-. För danerna har en olycklig vana att gå från ord till svärdshugg .
   Genom huvudpersonen, Ulv Palnatoke, berättas den tusenåriga och dramatiska historien om de tre legendariska kungarna Gorm den Mäktige, Knud Gormson och Harald Kongeson, i dag mera kända som Gorm den Gamle, Knud Dana-Ast och Harald Blåtand.
   Tusenårsriket är en fascinerande, humoristisk och våldsam historia om en tid då danerna - i strävan efter rikedom, skaldernas lovprisning och evig ära - ständigt stred mot varandra och otaliga andra folkslag. En fiktiv berättelse baserad på faktiska händelser.

- Texten syftar på första delen i serien.

Bevaka

Du kan bevaka "Tusenårsriket" om du vill få ett mail varje gång det kommer in något nytt knutet till serien.

1

Tusenårsriket

2018, Inbunden
Del 1 av 4 i serien Tusenårsriket
En äventyrssaga för alla som gillar Röde orm, Arn eller tv-serien Vikings. Året är 937 och Britannien härjas ännu en gång av danernas plundringståg. Ulv, en uppkäftig och hetlevrad yngling från Cumbria, blir tagen som träl och fastkedjad vid en årbänk på skeppet Havsormen... läs mer
  • Postorder 
  • Stockholm 
  • Göteborg 
  • Malmö