Serie Thorgalkrönikan

Episk vikingaserie med inslag av magi och fantasy i ett alternativt skandinavien.

Ett nyfött gossebarn flyter i land i en värld som i mycket liknar vikingatidens Skandinavien, men som i denna alternativa historieskrivning genomsyras av trolldom och övernaturliga makter. Pojken får namnet Thorgal Aegirsson och växer upp bland vikingar, som adoptivson till hövdingen Leif Haraldson.
Så börjar sagan om Thorgal, vikingen från stjärnorna, tecknad av Grzegorz Rosinski efter manus av Jean Van Hamme. Handlingen i Thorgal rör sig obehindrat mellan action, skräck, science fiction och fantasy, och kanske är det just brott mot äventyrsseriernas konventioner som gjort serien så omtyckt och långlivad. För mer än 35 år efter att den skapades är Thorgal populärare än någonsin, utgiven på ett dussin språk och med en samlad upplaga på åtskilliga mijoner sålda album. I Sverige är Thorgal främst känd som ett uppskattat inslag i serietidningen Fantomen, där den publicerats löpande sedan 1995.
Det första bandet av Krönikan innehåller de fyra tidiga äventyren "Trollkvinnans hämd", "Nära Paradiset", "Den frusna ön" samt "Magikerna från Aran", vilka alla utspelar sig efter att Thorgal blivit vuxen. Boken inleds med en utförlig introduktion som berättar om hur serien och dess huvudpersoner kom till.

- Texten syftar på första delen i serien.

Bevaka

Du kan bevaka "Thorgalkrönikan" om du vill få ett mail varje gång det kommer in något nytt knutet till serien.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev