Serie The Riftwar Legacy

Krondor: The Betrayal utspelas i Midkemia, ungefär tio år efter A Darkness at Sethanon, och alltså ungefär tio år före Prince of the Blood. Den är åtminstone delvis baserad på Betrayal at Krondor, ett dataspel som kom för några år sedan och som fick mycket beröm.
Kriget är över, men många faror hotar fortfarande kungariket. Det börjar med att den unge adelsmannen Locklear, förvisad till norr efter några mindre diskreta affärer, räddar en moredhel, en svartalv, från en grupp andra moredhels. Gorath har varit en mäktig hövding i flera hundra år, men har tappat förtroendet för den senaste ledaren, som hävdar att Murmandamus, den karismatiske ledare som de följde i kriget och som dog i Sethanon, i själva verket fortfarande lever. Nu förbereds en ny invasion av kungariket, och Gorath fruktar för sitt folks överlevnad: alltför många dog i det förra kriget. Nu vill han ge kungariket all information han har, för att stoppa kriget i ett tidigt skede.
En blodig resa söderut till Krondor börjar, fylld av överfall från moredhels, mänskliga legosoldater och pirater från Queg. I Krondor väntar prins Arutha, den unge adelsmannen James (en gång Jimmie the Hand) och magikern Pug, och en lång vandring för att lösa alla gåtorna tar sin början.
Rekommenderas för alla som följt Feists böcker - det är klart trevligt att möta James, Arutha och de andra igen!

- Texten syftar på första delen i serien.

Bevaka

Du kan bevaka "The Riftwar Legacy" om du vill få ett mail varje gång det kommer in något nytt knutet till serien.

Prenumerera på våra nyhetsbrev