Serie The Murderbot Diaries

Möt Murderbot som är en AI-styrd robot byggd för att skydda människor. Men vad händer när en vapenrobot hackar sitt system och frigör sig?

Murderbot kollar hellre på sina intergalaktiska följetänger än umgås med människor och låtsas fortfarande vara under deras kontroll för att hålla allt frid och fröjd.

Men så uppstår en situation för Murderbot där hen kan välja att följa sina instruktioner eller gå steget extra för att rädda fler människor än hen är anlitad för och därmed exponera sin hemlighet. Murderbot kämpar med sitt samvete om hur hen ska välja men även frågan, har Murderbot ett samvete?

I en företagsdominerad rymdfartsframtid måste planetariska uppdrag godkännas och tillhandahållas av företaget. Utforskande team åtföljs av företagslevererade säkerhetsandroider, för sin egen säkerhet.

Men i ett samhälle där kontrakt tilldelas den lägsta anbudsgivaren, är säkerheten inte en primär fråga.

På en avlägsen planet genomför ett team av forskare yttester, skuggade av deras "droid" från företaget - en självmedveten SecUnit som har hackat sin egen guvernörsmodul och refererar till sig själv (men aldrig högt) som "Murderbot. " Hånfull mot människor, allt det egentligen vill är att få vara ifred tillräckligt länge för att ta reda på vem det är.

Men när ett grannuppdrag mörknar är det upp till forskarna och deras Murderbot att komma till sanningen.

- Texten syftar på första delen i serien.

Bevaka

Du kan bevaka "The Murderbot Diaries" om du vill få ett mail varje gång det kommer in något nytt knutet till serien.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev