Världsbokdagen

Publicerad: Fredag, 23 april 2021, Skribent: Sofia

Idag den 23 april är Världsbokdagen. Då passar det ju bra att ägna sig åt högläsning med familjen eller andra närstående. Vi vill gärna dela med oss av lite tips på bra böcker att läsa högt tillsammans, både nya tillskott till bokfloran och klassiska berättelser.

En helt nyutgiven svensk bok är Historieväktarna - Uppdraget i London av Jakob och Hanna Blixt.   Här utlovas tidsresor och spänning där världens öde står på spel och dessutom får vi lära oss lite om historia på köpet. Vi har även David Renklints mörka fantasyserie Blixtbarn med nordulvar och maror där andra delen Blixtregn just har kommit ut!

För lite yngre barn vill jag tipsa om Sagotjuven som hyllar just bokläsningen och kan väcka intresse hos dem som inte lärt sig läsa själva ännu. Vi har också en ny samlingsutgåva med fem favoritberättelser med Pettson och Findus - de finurligt illustrerade böckerna som är lika roliga för föräldrar att läsa som för barn att somna till.

Boken som inte ville bli läst av humorprofilen David Sundin blev en av höstens stora favoriter bland yngre läsare. Varning för att den är bångstyrig dock och motsätter sig alla försök till högläsning!

Hemligheten med högläsning är väl att egentligen spelar det inte enormt stor roll vad vi läser utan bara att vi läser högt och delar upplevelsen tillsammans. Där uppstår magin och kanske föds ett livslångt intresse för läsning, böcker och berättande.

I morgon är det även dags för Stockholm kulturnatt, och då kommer vi att vara med på ett litet hörn när Gunilla och Michael läser från sin bok De levande döda, utgiven av Fria Ligan!

Sofia


Kommentarer

Nyhetsbrev