Vad Abigail (och rävarna) gjorde den där sommaren

Publicerad: Fredag, 26 mars 2021, Skribent: Gabi

Vi är många som har upptäckt charmen och spänningen i Ben Aaronovich Rivers of London-böcker, serien om de magiska poliserna Peter Grant och kommissarie Nightingale, och alla de märkliga väsen som dväljs i den stora staden. De första delarna av Rivers of London var faktiskt våra bästsäljare i årets bokrea!

Nu kommer det en ny kortroman i detta universum, What Abigail Did That Summer, som handlar om unga Abigail Kamara. Hon är en käck och vetlysten tonåring som har drömt om att bli magiker ända sedan hon hörde skvaller om vad kusin Peter egentligen gör på ”the Folly”, högkvarteret för Storbritanniens magiker. Sommaren 2013, när Peter Grant försökte hitta misstänkt bergtagna barn ute i Herefordshire (vilket berättas om i Foxglove Summer) pågick även hemliga utredningar i London.

Till skillnad mot sin kusin, är Abigail varken en del av polisen eller har något större förtroende för lagens långa arm. Så när det börjar ryktas om ett hus, ett märkligt hus där många ungdomar kan komma in, men betydligt färre kommer ut igen, blir hon nyfiken. Snart vet Abigail mer än hon vill berätta för de vuxna, även när de frågar och förhör allt högljuddare. Men det betyder inte att hon tänker låta någon knipa hennes vänner, bekanta eller ens de irriterande odågorna från området. Nej, Abigail, hennes nye kompis Simon och de talande rävarna som har nosen på alla möjliga hemligheter i Hampstead Heath, tänker själva ta reda på de försvunna ungdomarna och vem som vill ha dem. Något måste man ju hitta på under sommarlovet.

Boken är för övrigt väldigt charmigt formgiven, med en tecknad karta på insidan av pärmen, komplett med Abigails anteckningar. Det har också producerats en tecknad boktrailer (https://youtu.be/0YsohvtUO80) komplett med räv-sång!


Kommentarer

Nyhetsbrev