Träffa en nobelpristagare i fysik

Publicerad: Fredag, 13 maj 2022

Nobelpristagaren i fysik och författaren Frank Wilczek besöker oss på Science fiction bokhandeln i Gamla stan i samband med releasen av sin bok FUNDAMENTALT: TIO NYCKLAR TILL VERKLIGHETEN för samtal och signering 24 maj.

Vi pratar om boken, fysiken och vårt fantastiska universum tillsammans med Frank Wilczek och lämnar såklart tid för er som kommer att ställa egna frågor.
Samtalet pågår ca 17.00-17.45, följt av signering. Det äger rum på vår Media-avdelning på plan två, som är tillgängligt via trapport och trappgående hiss som tar rullstol, dock tyvärr ej permobil. För mer frågor om tillgänglighet, kontakta oss på fragor@sfbok.se

Om Fundamentalt: Tio nycklar till verkligenheten
Frank Wilczek, Nobelpristagare i fysik, har förmågan att använda sin breda kunskap och intelligens för att göra det både obegripliga och ogripbara full förståeligt även för läsare utan förkunskap. I Fundamentalt blandar han matematik, fysik och filosofi med respekt och beundran av verkligheten, samt hur vi människor uppfattar och förstår den. Han lyckas dessutom göra det på ett medryckande och välskrivet sätt som tryggt får oss att förstå att allt är märkligt men ändå vackert i all sin oändlighet.


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev