The Witcher är tillbaka

Publicerad: Fredag, 17 december 2021

Andra säsongen av The Witcher släpps på Netflix idag. Många är vi som har längtat efter mer grymtanden från Henry Cavills föredömligt surmulne Geralt, häxkarlen som hackar sig fram med svärd och rudimentär magi i ett härjat land, plågat av både monster och  krig. Vi hoppas också på fler dåligt rimmade sånger från barden Jaskier som i förra säsongen gav oss viralt käcka Toss a coin to your Witcher och sorgliga balladen Her Sweet Kiss. Vi vill också gärna veta mer om Ciri, prinsessan Cirilla Fiona Elen Riannon av Cintra och varför alla, särskilt krigsherrarna från Nilfgaard, är så angelägna om att få tag på henne.

Första säsongen gav oss berättelser på flera tidsplan, något förvirrande i början, men vi fick mycket bakgrundshistora till våra huvudkaraktärer Geralt, Ciri och magikern Yennefer of Vengerberg. Serien byggde huvudsakligen på berättelser från novellsamlingarna The Last Wish (Den sista önskningen) och Sword of Destiny (Ödets svärd) och författaren Andrzej Sapkowski var med som kreativ konsult och hjälpte serieskaparna att utforma världen. Henry Cavill som spelar Geralt of Rivia är också en stor fan av The Witcherspelen och har läst böckerna och talar ofta om hur ivrig han var att få axla huvudrollen. Passionen och omsorgen som lagts på berättandet och gestaltningarna märktes och gjorde serien enormt populär när första säsongen släpptes runt julen 2019.

Nu är vi många som är pirriga i magen och hoppas att även fortsättningen ska leva upp till hypen. Det finns mycket att berätta om de planerar att skildra samtliga böcker i Witchersagan (https://www.sfbok.se/produkt/the-witcher-boxed-set-212080). Förutom de två novellsamlingarna finns 5 sammanhängande romaner och en fristående roman som utspelar sig tidigare.

För alla som vill grotta ner sig ordentligt i Witcher-världen vill vi särskilt tipsa om den fina illustrerade utgåvan av The Last Wish som borde dyka upp i våra affärer när som helst! 

Och missa inte heller att skaffa egna White Wolf-tärningar med matchande påse eller tärningskopp till julens spelsessioner!

I samarbete med svenska förlaget Gondol har vi också idag lagt upp en tävling där ni kan vinna samtliga Witcherböcker som nyligen har getts ut på svenska! Läs gärna mer om böckerna i vår tipstext.


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev