The Witcher

Publicerad: Fredag, 25 oktober 2019, Skribent: Petter

I höst är det dags för allas vår favoritmosterjägare Geralt av Rivia att få din efterlängtade Netflix-debut. Det blir allt som allt åtta avsnitt och i titelrollen ser vi Stålmannen själv: Henry Cavill!

Berättelserna om The Witcher är skrivna av den polska författaren Andrzej Sapkowski och publicerades för första gången i mitten av 80-talet. Då handlade det om en novell i fantasymagasinet Fantastyka. Sedan dess har det total blivit åtta böcker, tre novellsamlingar samt fem böcker som är tänkta att läsas som en serie. Vad är då en Witcher? Kortfattat är det en person som under lång tid genomgått hård fysisk och psykisk träning för att sedan kunna ägna sitt liv att vara en slags frilansande monsterjägare. För att underlätta i sitt yrke har de i sin arsenal två svärd(ett i stål och ett i silver), diverse alkemistiska brygder samt en samling enklare trollformler baserade på olika tecken. Förutsättningarna för att få vara med om otaliga vilda äventyr finns helt klart där.

Serien nådde på riktigt ut till de stora internationella massorna via tv-spelserien från studion CD Projekt Red. Tre spel har det blivit totalt, samtliga hyllade av både fans och kritiker. Handlingen utspelas 5 år efter boken The Lady of the Lake och spelen bjuder på en stor öppen värld. En värld som det är lite för lätt att förlora sig i och innan man som spelare vet ordet av har man blivit av med hundratals timmar av sitt liv. Något som i just det här fallet ABSOLUT inte är en dålig grej. I dagsläget finns dessvärre inga planer att fortsätta serien. Det senaste livstecknet vi fått är versionen av Witcher 3 som släpptes till Nintendos bärbara konsol Switch för några veckor sedan. Toppen för alla som känt att de saknar Geralt på morgonpendeln.  

Om vi går tillbaka till Netflix-serien så är det inte mycket vi vet om den. Det har släppts en handfull stillbilder och en trailer. Att det ser påkostat ut råder inga tvivel om. När vi kan vänta oss att få sträckkolla alla avsnitt är dock oklart. Det enda releasedatum som finns idag är ”Sent 2019”, det har ryktats om 17:e december, ett datum Netflix själva valt att inte kommentera. Den som lever får se.


Kommentarer

Nyhetsbrev