The Terror

Publicerad: Måndag, 24 juni 2019, Skribent: David

The Terror, jättebra skräckbok av Dan Simmons som blev bra tv-serie, har fått en trailer till säsong 2. Vilket är lite märkligt med tanke på att boken inte har en uppföljare, och tv-serien avslutades i och med sista avsnittet av säsong 1.

Men det är en helt ny historia den här gången utan synbara referenser till första berättelsen, och handlar om ett mörkt kapitel i USA:s historia, när de under andra världskriget spärrade in tusentals medborgare med japanska rötter i koncentrationsläger. Skådespelaren George Takei (mest känd som Sulu i Star Trek) har pratat en del om hans tid i ett av de lägren, och försöker lyfta fram det då och då för att det inte ska glömmas bort. Till min stora glädje är Takei en av skådespelarna i säsong 2, och även om det är en spekulativ skräckberättelse med monster, är jag glad att George Takei får vara med i den här satsningen som gör att fler kan få upp ögonen för vad som hände för 70 år sedan.

Det verkar för övrigt vara en grej med att just skräckserier har helt nya berättelser utan tydliga kopplingar mellan säsongerna. American Horror Stories gjorde det, nu gör The Terror det och jag har hört att Netflix-satsningen The Haunting of Hill House ska göra det framöver.

DavidKommentarer

Vill du skriva en kommentar? I så fall måste du logga in.